Bladerdeeg broodjes met ei

Probeer ook deze bladerdeeg broodjes met ei. Een heerlijk hapje van bladerdeeg, gevuld met romige roerei, champignons en gedroogde tomaatjes. Leuk om te maken voor een brunch of voor Pasen.

Hapjes en snacks 30 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Kluts de eieren in een kom (bewaar een klein beetje aparte om te bestrijken). Doe de kruidenroomkaas en melk erbij en klop met een garde door elkaar.

  3. Snijd de champignons in stukjes en verhit een beetje olie of boter in een koekenpan. Bak de champignons een paar minuutjes.

  4. Voeg het eiermengsel erbij en laat iets stollen maar niet te veel, anders wordt het droog in de oven. Voeg de gedroogde tomaatjes en de tuinkers toe en breng op smaak met een snufje peper en zout.

  5. Neem een plakje bladerdeeg en bestrooi het midden met een beetje paneermeel, dit neemt eventueel overtollig vocht op waardoor de bodem krokant wordt. Schep wat van het roerei met groenten op het paneermeel.

  6. Neem 2 overstaande punten van het bladerdeeg vast en vouw deze over de vulling. Druk dit goed vast met een vorkje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  7. Neem wat van het apart gehouden ei en bestrijk de bladerdeeg broodjes hiermee. Bestrooi met een beetje kaas en bak ze ca 20 minuten krokant in de oven.

  8. Serveer de bladerdeeg broodjes met roerei warm of koud.

  9. Tip: vervang de champignons ook eens door blokjes paprika.

  10. Wil je ze al van tevoren maken, bak ze dan in de oven en bewaar goed luchtdicht. Warm ze vervolgens een paar minuten op in de oven.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!