Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Millefeuille met banketbakkersroom

De Franse versie van de tompoes met echte banketbakkersroom en verse frambozen
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
125 gr boter, gesmolten
3 eieren
30 gr maizena
250 ml melk
250 ml slagroom
30 gr custard poeder
1 zakje vanillesuiker
175 gr suiker
4 eetl poedersuiker
200 gr verse frambozen
 
Materialen
Bakpapier
2 bakplaten
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg een keer door midden zodat je 12 plakjes hebt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi de bovenzijde met poedersuiker. Leg ze op en bakplaat en dek af met een stuk bakpapier. Leg er een andere bakplaat of iets zwaars bovenop zodat het bladerdeeg niet de kans krijgt om dik te worden. Bak ze 20 minuten en verwijder dan de bovenste bakplaat en het bakpapier en bak ze nog een paar minuutjes zodat ze een mooie bruine korst krijgen. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
 
Maak als volgt het banketbakkersroom; breng de melk, suiker en vanillesuiker aan de kook. Roer de custard poeder met een paar eetl melk in een kommetje zodat er geen klonters ontstaan. Voeg het custardpapje toe aan de melk en roer met een garde goed door. Laat een paar minuten zachtjes koken. Meng in een kom de slagroom, maïzena en de eieren met een mixer. Giet het warme custardmengsel er bij en roer tot een gele massa. Doe alles in een grote ketel en breng zachtjes aan de kook. Giet de gesmolten boter er bij en roer goed door. Laat het mengsel indikken naar gewenste dikte en laat daarna afkoelen. Maak een stapel met 3 dunne plakjes bladerdeeg met daartussen de banketbakkersroom en verse frambozen. Dit is een vrij heftig recept om als toetje na een maaltijd te eten dus je kunt ook de plakjes bladerdeeg in vieren snijden en 8 kleine vierkante stapeltjes maken.
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette
Snelle cranberry compote