Ga naar de inhoud
Aardbeien yoghurt cake

Aardbeien yoghurt cake

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

15 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 bakje dikke Griekse yoghurt à 170 ml
  • 2 grote eieren
  • 100 gr boter of margarine ( gesmolten )
  • 250 gr aardbeien
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Bakvorm ( 20 x 25 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat de Griekse yoghurt op kamertemperatuur is.


  2. Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.


  3. Verwarm de oven voor op 175° graden.


  4. Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren voor ongeveer 2 minuutjes.


  5. Voeg de yoghurt en de gesmolten boter of margarine toe en mix er 2 minuutjes doorheen.


  6. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix er nog kort door. Schep de helft van de aardbeien door het beslag.


  7. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet goed in.


  8. Verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel dan de rest van de aardbeien er over.


  9. Bak de aardbeien yoghurt cake in ca. 40 minuten gaar en laat daarna afkoelen.


  10. Bestrooi de cake met poedersuiker voor het serveren. Lekker met slagroom.


  11. Tip: bewaar de aardbeien yoghurt cake afgesloten op een koele droge plek.