
Aardbeien yoghurt cake
Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.
15 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr zelfrijzend bakmeel
-
150 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 bakje dikke Griekse yoghurt Ć 170 ml
-
2 grote eieren
-
100 gr boter of margarine ( gesmolten )
-
250 gr aardbeien
-
Poedersuiker om te bestrooien
-
Bakvorm ( 20 x 25 cm )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg dat de Griekse yoghurt op kamertemperatuur is.
-
Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 175Ā° graden.
-
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren voor ongeveer 2 minuutjes.
-
Voeg de yoghurt en de gesmolten boter of margarine toe en mix er 2 minuutjes doorheen.
-
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix er nog kort door. Schep de helft van de aardbeien door het beslag.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet goed in.
-
Verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel dan de rest van de aardbeien er over.
-
Bak de aardbeien yoghurt cake in ca. 40 minuten gaar en laat daarna afkoelen.
-
Bestrooi de cake met poedersuiker voor het serveren. Lekker met slagroom.
-
Tip: bewaar de aardbeien yoghurt cake afgesloten op een koele droge plek.
Heeft het gesmaakt?
114 stemmen
Ook lekker