Pasta all'arrabbiata

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Kook de spaghetti gaar in ca. 10 minuten in een pan met licht gezouten water. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin. Voeg de tomatenpuree toe en roer erdoor.

  2. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg toe aan de pan. Roerbak een paar minuutjes. Breng het mengsel op smaak met chilipeper. Hou je van pittig, dan voeg je wat extra toe.

  3. Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Schep de spaghetti door de tomatensaus. Voeg een beetje kookvocht toe en roer tot een smeuïge saus. Laat het mengsel nog een paar minuten doorwarmen en breng op smaak met wat peper en zout.

  4. Garneer de pasta all’arrabbiata met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

  5. Tip: vervang de spaghetti ook eens met penne of ander pasta.

  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
90 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!