Pasta all’arrabbiata
Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr spaghetti
-
3 teentjes knoflook
-
chilivlokken
-
1 uitje
-
olie
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
250 gr romatomaatjes
-
verse basilicum
-
30 gr Parmezaanse kaas
-
snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de spaghetti gaar in ca. 10 minuten in een pan met licht gezouten water. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin. Voeg de tomatenpuree toe en roer erdoor.
-
Snijd de tomaatjes in vieren en voeg toe aan de pan. Roerbak een paar minuutjes. Breng het mengsel op smaak met chilipeper. Hou je van pittig, dan voeg je wat extra toe.
-
Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Schep de spaghetti door de tomatensaus. Voeg een beetje kookvocht toe en roer tot een smeuïge saus. Laat het mengsel nog een paar minuten doorwarmen en breng op smaak met wat peper en zout.
-
Garneer de pasta all’arrabbiata met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
-
Tip: vervang de spaghetti ook eens met penne of ander pasta.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
147 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Pasta recepten