Ga naar de inhoud
Massaman curry

Massaman curry

Ik ben dol op curry's en ook deze massaman curry zet ik graag op tafel. Het is romig, kruidig en vol van smaak - perfect als ik zin heb in een heerlijke en voedzame maaltijd. En het leuke is: je kunt het gerecht makkelijk aanpassen naar je eigen smaak!

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 600 gr aardappels
  • 250 gr sugar snaps
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel vissaus ( of sojasaus )
  • olie om te bakken
  • 325 gr tofu ( of kip )
  • 2 steranijs
  • 1 snuf zout
  • 1 handje pinda's
  • verse koriander of peterselie om te garneren
  • 300 gr rijst

Curry pasta:

  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1.5 theelepel kaneel
  • 2 theelepels komijn
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepel tamarinde pasta
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 klein uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • optioneel: 1 rode peper

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui, knoflook en gember heel fijn. Meng de ingrediƫnten voor de currypasta in een kommetje tot een gladde pasta.


  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca 4 cm (of gebruik krieltjes). Kook ze 10 minuten voor in lichtgezouten water, zodat ze bijna gaar zijn. Giet af en zet apart.


  3. Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak de tofu of kip in stukjes totdat ze licht bruin beginnen te kleuren. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten op laag vuur, totdat de geuren vrijkomen.


    massaman curry stap 1 massaman curry stap 2 massaman curry stap 3
  4. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de donkerbruine suiker, vissaus, steranijs, een snuf zout toe. Breng zachtjes aan de kook en roer goed door.


  5. Voeg de sugar snaps en de aardappels toe. Laat het geheel op een laag vuur 10 minuten stoven, zodat alle smaken goed in de curry trekken en de sugar snaps en de aardappels goed gaar zijn.


  6. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.


  7. Schep de curry in kommen of op borden en garneer met pinda’s, verse koriander of peterselie en eventueel wat extra rode peper voor wat pit. Serveer met de rijst.


    massaman curry stap 4 massaman curry stap 5 massaman curry stap 6
  8. Tip van Sandra: als je geen sugar snaps kunt vinden, gebruik dan peultjes of sperziebonen.

    Bewaar de curry maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. Warm het voorzichtig op, eventueel met een klein scheutje extra kokosmelk.

    Vervang de vissaus door sojasaus om dit recept geheel vegetarisch en vegan te maken.