Ga naar de inhoud
Spinaziesoep

Spinaziesoep

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 450 gram gehakte spinazie ( ontdooid )
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 1 ui
  • 1 middelgrote aardappel ( 200 gr )
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 200 ml kookroom
  • Optioneel: Waterkers en pijnboompitten om te garneren

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn en bak in een pan met boter glazig. Snijd de aardappel in blokjes. Voeg de aardappel en ontdooide spinazie toe aan de ui. Giet het water erbij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Laat alles 10 min zachtjes doorkoken.


    spinaziesoep www.leukrecepten.nl spinaziesoep www.leukrecepten.nl spinaziesoep www.leukrecepten.nl
  2. Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de room er door. Serveer de soep in borden of kommen en garneer eventueel met wat extra room, pijnboompitten en waterkers.


  3. Probeer ook deze spinaziesoep met basilicum