Spinaziesoep
Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room. Gezond en vers gemaakt. Lekker met croutons of geroosterde pijnboompitten.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
450 gram gehakte spinazie ( ontdooid )
-
2 eetlepels boter of margarine
-
1 ui
-
1 middelgrote aardappel ( 200 gr )
-
1 liter water
-
2 groente bouillonblokjes
-
200 ml kookroom
-
Optioneel: Waterkers en pijnboompitten om te garneren
Benodigdheden:
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de ui fijn en bak in een pan met boter glazig. Snijd de aardappel in blokjes. Voeg de aardappel en ontdooide spinazie toe aan de ui. Giet het water erbij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Laat alles 10 min zachtjes doorkoken.
-
Pureer de spinaziesoep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de room er door. Serveer de soep in borden of kommen en garneer eventueel met wat extra room, pijnboompitten en waterkers.
Heeft het gesmaakt?
233 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Lente recepten