Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spinaziesoep

In 20 minuten een heerlijke zelfgemaakte spinaziesoep met geitenkaas

Ingrediënten
450 gram gehakte diepvries spinazie
2 eetl boter
2 sjalotjes
1 middelgrote aardappel
1 liter water
2 bouillonblokjes
100 gr geitenkaas
2 eetl pijnboompitten
 
Bereiding
Ontdooi de spinazie in een vergiet of zeef en druk het overtollige vocht er uit. Snijd de sjalotjes fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de ketel. Zet het vuur laag en laat alles 5 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter goudbruin. Serveer de soep in de borden en verkruimel wat grove stukken geitenkaas er over en garneer met de pijnboompitten.
 
Beoordeling (48 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel