Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziesoep

In 20 minuten een heerlijke zelfgemaakte spinaziesoep met geitenkaas

Ingrediënten
450 gram gehakte diepvries spinazie
2 eetl boter
2 sjalotjes
1 middelgrote aardappel
1 liter water
2 bouillonblokjes
100 gr geitenkaas
2 eetl pijnboompitten
 
Bereiding
Ontdooi de spinazie in een vergiet of zeef en druk het overtollige vocht er uit. Snijd de sjalotjes fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de ketel. Zet het vuur laag en laat alles 5 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter goudbruin. Serveer de soep in de borden en verkruimel wat grove stukken geitenkaas er over en garneer met de pijnboompitten.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×