
Chow mein recept: Chinese gebakken noedels
Als ik zin heb in iets snels met een Aziatisch tintje, dan maak ik deze Chinese chow mein met eiermie. De noedels zijn in een paar minuten gaar en met wat verse groenten en een simpele saus staat dit wokgerecht zo op tafel. En je kunt varieren met groenten, kip, vis of vega toevoegingen.
10 M + 10 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr eiermie
-
4 eetlepels sojasaus
-
4 eetlepels oestersaus
-
3 eetlepels zonnebloemolie
-
3 lente uien
-
handje gehakte koriander
-
1 grote rode paprika
-
100 gr taugƩ
-
1 prei
-
1 eetlepel sesamzaad
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de paprika in blokjes en de prei in halve ringen. De lente ui snijd je ook in fijne ringen.
-
Vervolgens bereid je de noedels volgens de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan.
-
Fruit hierin de lente ui aan, voeg dan de prei, paprika en tauge toe samen met de sojasaus en oestersaus.
-
Roerbak alles samen en als de paprika zacht is voeg je ook de noedels toe. Schep alles onder elkaar en serveer met de koriander en sesamzaadjes.
-
Tip: voeg ook eens stukjes kip, bief, tofu of garnalen toe.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 524
- vet 19 gr
- verzadigd vet 2,4 gr
- koolhydraten 67 gr
- w.v. suikers 9 gr
- vezels 6,3 gr
- eiwit 15,5 gr
- zout 4,4 gr
Ook lekker