Asperges op klassieke wijze met ham en ei

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de eieren gaar in ca. 8 minuten. Schil de asperges goed en snijd 2 cm van het uiteinde af. Breng een pan water met een scheut melk en snufje zout aan de kook. Kook de asperges 7 minuten en laat 10 minuten nagaren in het vocht. De melk zorgt er voor dat de kleur blank blijft van de asperges. Hoe test je of asperges gaar zijn? Als je ze met een vork uit de pan haalt moeten ze iets doorbuigen en niet helemaal slap hangen (te gaar) of helemaal niet buigen (te rauw).

 Kook ondertussen ook de krieltjes gaar in ca. 10 minuten in een pan met een snufje zout tot ze gaar zijn. Pel de eieren en snijd fijn. Smelt de boter in een pan.

 Leg de asperges op een bord. Verdeel hier de krieltjes naast. Leg de plakken ham op de asperges en verdeel de stukjes ei er over. Giet de gesmolten boter er over en maak het gerecht af met een snufje peper en zout en fijngehakte bieslook.

 Tip: dit recept is ook lekker met Hollandaisesaus i.p.v. botersaus

 Tip: lees hier over het bereiden en koken van asperges inclusief handige tips.

87 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!