Italiaanse amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 lepels
  • **

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Lactosevrije mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Bananenbrood met rood fruit
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur
  • 12 plakken
  • **

Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit. Dit bananenbrood is een erg lekker tussendoortje. Gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels.

Butter board kerst
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 6-8 personen
  • *

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Vegan lava cake met chocolade en sinaasappel
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 2 lava cakes
  • **

Wil jij punten scoren met het kerstdiner? Maak dan deze super simpele, maar onwijs lekkere lava cakejes met chocolade en sinaasappel. Echt een feestje.

Carpaccio wraps
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 1 uur wachttijd
  • 18 stuks
  • *

Gezellig borrelhapje van tortilla wraps met carpaccio, Parmezaanse kaas en pesto. Ook lekker als lunch.

Broodpudding van kerststol
  • Ontbijt
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Restjes kerststol over van Kerst? Maak er een heerlijke broodpudding van met cranberry's en amandelamandelschaafsel.

10 x bijgerechten Kerst
  • 20-12-2022
  • 0 reacties
  • Charlotte

Je hele kerstmenu klaar? Een lekker bijgerecht mag niet ontbreken, zodat er een lekkere afwisseling is bij het hoofdgerecht. Bekijk deze top 10 met klassiekers en andere leuke recepten.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • **

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Nutella bladerdeeg kerstboom
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 1 stuk
  • **

Heerlijke zoet baksel van knapperig bladerdeeg met een vulling van Nutella met maar 3 ingrediënten waar iedereen van mee smult tijdens het kerstontbijt of brunch.

Baked alaska recept
  • Nagerecht
  • 40 min + 8 uur invriezen
  • 8 personen
  • **

Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert.

Bladerdeeg cups met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 8 hapjes
  • **

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Wraps met rode kool salade en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze wraps met falafel zijn gevuld met een lekkere salade van wortel, rode kool en appel en afgemaakt met een sausje van Griekse yoghurt

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • **

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Maki sushi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 4 personen
  • **

Deze traditionele sushi rol maak je makkelijk zelf met een norivel, sushirijst en diverse lekkere vullingen zoals zalm, komkommer en avocado

Raffaello cupcakes
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze cupcakes met kokos en witte chocolade zijn een echte verwennerij en leuk bij een high tea, bruiloft of met Kerst

Wraps met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika. Makkelijk en snel klaar.

Tomatentartaar met burrata
  • Voorgerecht
  • 35 min + 30 min marineren
  • 4 personen
  • **

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Zalmtartaar
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Portobello met boerenkool
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

Bananenbrood gezond recept
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • **

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Vegan panna cotta met rood fruit
  • Nagerecht
  • 10 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 porties
  • **

Dit overheerlijke toetje maak je met maar een paar ingrediënten en kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Pecan pie
  • Bakrecept
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 8
  • **

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Glutenvrije kerststol
  • Ontbijt
  • 15 min + 25 min
  • 5 stuks
  • **

Makkelijke glutenvrije & lactosevrije kerststolletjes met amandelspijs vulling. Zo geniet iedereen van het kerstontbijt!