Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Patatas bravas

Krokante aardappeltjes uit de oven met een zelfgemaakte licht pikante tomatensaus voor bij de tapas

Ingrediënten 
600 gr vastkokende aardappels
200 gr tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
Snuf cayennepeper
½ theel paprikapoeder
1/2 theel suiker
1 uitje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
Peper
Zeezout
Peterselie
 
Materialen
Tapasprikkers
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca 2 a 3 cm. Was ze en dep ze droog. Doe ze in een kom en voeg een scheutje olijfolie, peper en zout toe en schep goed door elkaar. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
 
Maak ondertussen de saus: Hak de ui en de knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje met de ui mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de suiker, paprikapoeder, cayennepepr en een snufje peper en zout. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.
 
Doe de tomatensaus daarna in een blender. Houd je wel van een grove saus dan kun je ook er voor kiezen om de saus niet fijn te blenden. Haal de aardappeltjes uit de oven en doe ze in een tapasschaal, schep de tomatensaus er over en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met wat tapasprikkertjes.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×