Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Patatas bravas

Krokante aardappeltjes uit de oven met een zelfgemaakte licht pikante tomatensaus voor bij de tapas

Ingrediënten 
600 gr vastkokende aardappels
200 gr tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
Snuf cayennepeper
½ theel paprikapoeder
1/2 theel suiker
1 uitje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
Peper
Zeezout
Peterselie
 
Materialen
Tapasprikkers
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca 2 a 3 cm. Was ze en dep ze droog. Doe ze in een kom en voeg een scheutje olijfolie, peper en zout toe en schep goed door elkaar. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
 
Maak ondertussen de saus: Hak de ui en de knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje met de ui mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de suiker, paprikapoeder, cayennepepr en een snufje peper en zout. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.
 
Doe de tomatensaus daarna in een blender. Houd je wel van een grove saus dan kun je ook er voor kiezen om de saus niet fijn te blenden. Haal de aardappeltjes uit de oven en doe ze in een tapasschaal, schep de tomatensaus er over en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met wat tapasprikkertjes.
 
Beoordeling (68 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel