Patatas bravas

Krokante aardappeltjes uit de oven met een zelfgemaakte licht pikante tomatensaus voor bij de tapas

Ingrediënten 
600 gr vastkokende aardappels
200 gr tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
Snuf cayennepeper
½ theel paprikapoeder
1/2 theel suiker
1 uitje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
Peper
Zeezout
Peterselie
 
Materialen
Tapasprikkers
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca 2 a 3 cm. Was ze en dep ze droog. Doe ze in een kom en voeg een scheutje olijfolie, peper en zout toe en schep goed door elkaar. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
 
Maak ondertussen de saus: Hak de ui en de knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje met de ui mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de suiker, paprikapoeder, cayennepepr en een snufje peper en zout. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.
 
Doe de tomatensaus daarna in een blender. Houd je wel van een grove saus dan kun je ook er voor kiezen om de saus niet fijn te blenden. Haal de aardappeltjes uit de oven en doe ze in een tapasschaal, schep de tomatensaus er over en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met wat tapasprikkertjes.
 
144 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.