Ga naar de inhoud
Scones

Scones

Zachte Engelse broodjes die niet mogen ontbreken bij het ontbijt of de high tea

15 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr bloem + om te bestuiven
  • 1 zakje bakpoeder a 16 gr
  • 1 snufje zout
  • 50 gr boter
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 150 ml melk

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.


  2. Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.


  3. Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd



  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.