Scones
Zachte Engelse broodjes die niet mogen ontbreken bij het ontbijt of de high tea
15 M + 12 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
200 gr bloem + om te bestuiven
-
1 zakje bakpoeder a 16 gr
-
1 snufje zout
-
50 gr boter
-
1 zakje vanillepoeder
-
150 ml melk
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.
-
Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.
-
Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
270 stemmen
Ook lekker