Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoensoep

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Ingrediënten
  • 400 gr pompoen
  • 700 ml water
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 100 ml room
  • 1 blokje groentebouillon
  • Boter of olie om in te bakken
  • Pompoenpitten om te garneren
  • peterselie om te garneren
Materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil of gebruik een zakje of doosje kant en klare pompoenblokjes. Zet een pan op het vuur en verhit de boter of olie en voeg de stukken pompoen toe. Snijd de ui en tomaten grof en doe deze ook in de pan. Bak ongeveer 3 minuutjes en giet er dan het water bij.

pompoensoep_02.jpg
pompoensoep_01.jpg
Pompoensoep-met-kip.jpg

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat alles nu ongeveer 20 minuten koken op klein vuur. Pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep. Voeg de room toe en mix alles nog een keer goed door. Zet nog 2 min op het vuur en serveer dan met wat peterselie, pompoenpitten en eventueel wat extra room.

Bekijk ook eens mijn andere herfstrecepten

pompoensoep
Beoordeling (74 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel