Ga naar de inhoud
Stevige bruine bonensoep

Stevige bruine bonensoep

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

15 M + 20 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten: Stevige bruine bonensoep

Voor personen

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 200 gr vastkokende aardappels
  • 20 gr plantaardige boter
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout ( naar smaak )
  • 700 gr bruine bonen
  • 1 liter groentebouillon
  • verse peterselie
  • (kokos)yoghurt

Benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Grote pan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Stevige bruine bonensoep

  1. Snijd de ui en knoflook fijn, de prei in ringen, de wortel in plakjes en maak de aardappels schoon. Snijd in blokjes van 2×2 cm.


  2. Zet een grote pan op het vuur en verhit de boter. Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de helft van de prei, wortel en aardappel toe. Bak 4-5 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, zout en zwarte peper.


  3. Voeg de bruine bonen toe en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.


  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg nu de rest van de groenten toe en kook de soep nogmaals 10 minuten, of tot de groenten zacht zijn.


  5. Serveer de soep meteen met brood en garneer met verse peterselie, kokosyoghurt en breng (extra) op smaak met een snufje zwarte peper.


  6. Bewaar de soep tot 3 dagen in de koelkast of vries het tot 2-3 maanden in.


  7. Tip: deze bruine bonensoep is vegetarisch en vegan, maar je kunt eventueel ook nog wat (vegetarische) worst of spekjes toevoegen.