Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaans

Lekkere Spaanse recepten met bijvoorbeeld chorizo, paella, serranoham, olijven, tortilla of gamba’s. Of maak kleine tapas hapjes op mediterraanse wijze zoals albondigas, aardappel tortilla of gamba’s in knoflook.

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Spaanse tortilla
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4-6 personen
  • **

Deze lekkere aardappeltortilla maak je maar met 3 basisingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika

Gazpacho met meloen
  • Voorgerecht
  • 15 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Kipspiesjes met gazpacho dip
  • Hapjes
  • 20 min
  • 6 hapjes
  • **

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Paella spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

Pittige garnalen pakketjes met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Op zoek naar een lekker gerechtje voor op de BBQ? Probeer deze garnalenpakketjes en krijg geen spijt

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Albondigas
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • **

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige spaanse tomatensaus

Sangria
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 6 glazen
  • *

Deze zomerse drank op basis van rode wijn en fruit mag niet ontbreken tijdens een gezellig avondje

Knoflookbroodjes
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Knapperige gegrilde knoflookbroodjes, lekker bij de tapas of als borrelhapje

Spaanse vis met serranoham
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Wortelsoep met chorizo kruim
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

Spaanse mosselen met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 A 3 PERSONEN
  • **

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf

Gamba spies met salsa
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 30 WACHTEN
  • 4 STUKS
  • *

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

3 x makkelijke pinchos
  • Hapjes
  • 20 MINUTEN
  • 3 X 10 STUKS
  • *

Deze 3 belegde geroosterde broodjes zijn echt een feestje op je bord en binnen een paar tellen klaar

Gefrituurde aubergine met honing
  • Hapjes
  • 20 MIN + 20 WACHTEN
  • CA 10 STUKS
  • *

Dit spaanse tapashapje, ook wel berenjena frita con miel genoemd, vormt een heerlijke combi

Kabeljauw met olijventapenade
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • CA 12 STUKS
  • **

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Churros balletjes
  • Nagerecht
  • 80 MINUTEN
  • CA 50 STUKS
  • **

Deze luchtige Spaanse balletjes met kaneelsuiker zijn een perfecte afsluiter voor een tapasavondje

Aardappeltortilla met chorizo
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Spaanse aardappeltortilla uit de oven met chorizo en erwtjes, onmisbaar bij een tapasavond!

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Lekker tapasrecept van gebakken varkenshaas in een romige saus van gegrilde paprika

Snelle gazpacho met gegrilde paprika
  • Voorgerecht
  • 15 MIN (+ 1 UUR KOELEN)
  • 4 PERSONEN
  • *

Met warm weer zet je snel en makkelijk deze koude tomatensoep op tafel met gegrilde paprika en komkommer

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×