Spaans

Spaans

Lekkere Spaanse recepten! Van tapas hapjes zoals patatas bravas, albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) en garnalen met knoflook tot aan gazpacho en paella! Maar ook lokale Spaanse gerechten zoals salmojero en tumbet vind je hier. En vergeet de churros als toetje niet.

Paella kroketjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 12 stuks
  • **

Deze kroketjes gevuld met paella rijst zijn ideaal om een restje paella mee op te maken of als lekkere Spaans hapje op een feestje

Vegetarische paella
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde paella met o.a. paprika, wortel en erwtjes in een heerlijke kruidige Spaanse saus

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Heerlijk koude Spaanse soep uit Andalusië met tomaat: salmorejo, het romige zusje van de populaire gazpacho

Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Spaanse tortilla
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4-6 personen
  • **

Deze lekkere aardappeltortilla maak je maar met 3 basisingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika

Gazpacho met meloen
  • Voorgerecht
  • 15 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Kipspiesjes met gazpacho dip
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 6 hapjes
  • **

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Paella spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

Pittige garnalen pakketjes met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Op zoek naar een lekker gerechtje voor op de BBQ? Probeer deze garnalenpakketjes en krijg geen spijt

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • **

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige Spaanse tomatensaus, een heerlijk hapje dat niet mag ontbreken bij de tapas!

Sangria
  • Drankjes
  • 10 min
  • 6 glazen
  • *

Deze zomerse drank op basis van rode wijn en fruit mag niet ontbreken tijdens een gezellig avondje

Knoflookbroodjes
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Knapperige gegrilde knoflookbroodjes, lekker bij de tapas of als borrelhapje

Spaanse vis met serranoham
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Wortelsoep met chorizo kruim
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

Spaanse mosselen met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 A 3 PERSONEN
  • **

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf

Gamba spies met salsa
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 30 WACHTEN
  • 4 STUKS
  • *

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

3 x makkelijke pinchos
  • Hapjes en snacks
  • 20 MINUTEN
  • 3 X 10 STUKS
  • *

Deze 3 belegde geroosterde broodjes zijn echt een feestje op je bord en binnen een paar tellen klaar