Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Recept zelfgemaakte falafel

Hoe maak je falafel? Met dit makkelijke recept maak je lekkere krokante falafel balletjes gemaakt van een kruidig kikkererwten mengsel

Ingrediënten
  • 430 gr kikkererwten uit bik of pot (uitgelekt)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine uitjes
  • paar takjes peterselie
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 2 eetlepels bloem
  • Snuf peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • Zonnebloemolie (om in te bakken)

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine, behalve de olie en bloem. Mix door elkaar, maar niet te fijn. Het moet nog een beetje grof zijn anders wordt het mengsel te dun. Voeg bloem toe tot het een stevig mengsel is.

Draai er balletjes van en druk deze iets plat. Laat ze opstijven in de koelkast. Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de falafel 3 minuten aan beide zijdes tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze op een (pita)broodje, wrap of met couscous.

Tip: heb je wat meer tijd? Neem dan gedroogde kikkererwten en laat deze een dagje weken in water.

falafel

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×