Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Recept zelfgemaakte falafel

Hoe maak je falafel? Met dit makkelijke recept maak je lekkere krokante falafel balletjes gemaakt van een kruidig kikkererwten mengsel

Ingrediënten

Bereiding

 Doe alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine, behalve de olie en bloem. Mix door elkaar, maar niet te fijn. Het moet nog een beetje grof zijn anders wordt het mengsel te dun. Voeg bloem toe tot het een stevig mengsel is.

 Draai er balletjes van en druk deze iets plat. Laat ze opstijven in de koelkast. Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de falafel 3 minuten aan beide zijdes tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze op een (pita)broodje, wrap of met couscous.

 Tip: heb je wat meer tijd? Neem dan gedroogde kikkererwten en laat deze een dagje weken in water.

falafel

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×