Butter chicken curry
Malse stukjes kip gemarineerd in yoghurt en cashewnoten in een milde Indiase curry saus
Ingrediënten
Marinade:
500 gr kipfilet, in stukjes
Stukje gember van 1 cm, fijn gesneden
1 eetlepel garam masala kruiden
3 eetlepels Griekse yoghurt
75 gr cashewnoten
Saus:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
400 gr tomatenblokjes
150 ml slagroom
snuf kardemom poeder
snuf kaneel
1 theelepel paprikapoeder
snuf peper en zout
Boter om te bakken
Rijst, komkommer, koriander en naanbrood om er bij te serveren
Materialen
Keukenmachine
Bereiding
Maal de cashewnoten heel fijn in een keukenmachine en voeg toe aan de stukken kip. Voeg garam masala kruiden, gember en yoghurt toe en schep door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast marineren (liefst 2 uur maar is niet noodzakelijk).




Breid ondertussen de rijst en grill het naanbrood. Snijd de komkommer fijn en doe in een kommetje. Serveer de rijst met de butter chicken curry, koriander, het naanbrood en de frisse komkommer.