Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Butter chicken curry

Malse stukjes kip gemarineerd in yoghurt en cashewnoten in een milde Indiase curry saus

Ingrediënten
Marinade:
500 gr kipfilet, in stukjes
Stukje gember van 1 cm, fijn gesneden
1 eetlepel garam masala kruiden
3 eetlepels Griekse yoghurt
75 gr cashewnoten
 
Saus:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
400 gr tomatenblokjes
150 ml slagroom
snuf kardemom poeder
snuf kaneel
1 theelepel paprikapoeder
snuf peper en zout
Boter om te bakken
 
Rijst, komkommer, koriander en naanbrood om er bij te serveren
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Maal de cashewnoten heel fijn in een keukenmachine en voeg toe aan de stukken kip. Voeg garam masala kruiden, gember en yoghurt toe en schep door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast marineren (liefst 2 uur maar is niet noodzakelijk).
 
butter chicken 01
butter chicken 01
butter chicken 01
butter chicken 01
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje boter. Voeg de kip en de yoghurtmarinade toe en bak ca 8 minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door. Schenk de slagroom er bij. Breng de butter chicken curry op smaak met kardemom, kaneel, paprikapoeder, zout en peper. Laat 10 minuutjes pruttelen.
 
Breid ondertussen de rijst en grill het naanbrood. Snijd de komkommer fijn en doe in een kommetje. Serveer de rijst met de butter chicken curry, koriander, het naanbrood en de frisse komkommer.
 
Beoordeling (196 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel