Butter chicken curry

Malse stukjes kip gemarineerd in yoghurt en cashewnoten in een milde Indiase curry saus

Ingrediënten
Marinade:
500 gr kipfilet, in stukjes
Stukje gember van 1 cm, fijn gesneden
1 eetlepel garam masala kruiden
3 eetlepels Griekse yoghurt
75 gr cashewnoten
 
Saus:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
400 gr tomatenblokjes
150 ml slagroom
snuf kardemom poeder
snuf kaneel
1 theelepel paprikapoeder
snuf peper en zout
Boter om te bakken
 
Rijst, komkommer, koriander en naanbrood om er bij te serveren
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Maal de cashewnoten heel fijn in een keukenmachine en voeg toe aan de stukken kip. Voeg garam masala kruiden, gember en yoghurt toe en schep door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast marineren (liefst 2 uur maar is niet noodzakelijk).
 
butter chicken 01
butter chicken 01
butter chicken 01
butter chicken 01
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje boter. Voeg de kip en de yoghurtmarinade toe en bak ca 8 minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door. Schenk de slagroom er bij. Breng de butter chicken curry op smaak met kardemom, kaneel, paprikapoeder, zout en peper. Laat 10 minuutjes pruttelen.
 
Breid ondertussen de rijst en grill het naanbrood. Snijd de komkommer fijn en doe in een kommetje. Serveer de rijst met de butter chicken curry, koriander, het naanbrood en de frisse komkommer.
 
832 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.