Butter chicken curry
Malse stukjes kip gemarineerd in yoghurt en cashewnoten in een milde Indiase curry saus. Een heerlijk gerecht om van te genieten.
ingrediënten
Marinade:
Saus:
Benodigdheden
Bereiding
-
Maal de cashewnoten heel fijn in een keukenmachine en voeg toe aan de stukken kip. Voeg garam masala kruiden, gember en yoghurt toe en schep door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast marineren (liefst 2 uur maar is niet noodzakelijk).
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje boter. Voeg de kip en de yoghurtmarinade toe en bak ca. 8 minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door.
-
Schenk de slagroom er bij. Breng de butter chicken curry op smaak met kardemom, kaneel, paprikapoeder, zout en peper. Laat 10 minuutjes pruttelen.
-
Bereid ondertussen de rijst en grill het naanbrood. Snijd de komkommer fijn en doe in een kommetje.
-
Serveer de rijst met de butter chicken curry, koriander, het naanbrood en de frisse komkommer.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!