Wraps met falafel
Probeer deze wrap met falafel voor een snelle en voedzame maaltijd. In een handomdraai heb je deze lekkere wraps al gemaakt, met heerlijke yoghurtsaus van Griekse yoghurt, komkommer en kruiden. Perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.
15 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
5 wraps ( medium )
-
200 gr falafel ( of kant en klaar )
-
250 gr cherrytomaatjes
-
75 gr sla
-
170 gr Griekse yoghurt ( plantaardig )
-
0.5 komkommer
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Je kunt bij dit recept de komkommer en yoghurt ook los op de wrap doen maar ik besloot om deze te combineren tot een soort tzatziki. Rasp de komkommer en laat goed uitlekken. Meng deze met de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.
-
Bak de falafel in een pan een paar minuutjes met een klein beetje olie of boter.
-
Halveer de tomaatjes en warm de wraps op volgens de verpakking, in een droge koekenpan vind ik zelf het lekkerste.
-
Neem een wrap. Verdeel hier wat sla over, de tomaatjes, gebakken falafel en schep wat van de komkommer saus er over. Serveer direct.
-
Tip: ook lekker met avocado.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker