Ga naar de inhoud
Spitskool stamppot met walnoten

Spitskool stamppot met walnoten

Deze spitskool stamppot is een heerlijke combinatie van romige aardappelen, zoete gebakken appels en knapperige walnoten met een vleugje kerrie. Perfect voor een gezellige avond, brengt dit gerecht de smaken van het seizoen samen in één maaltijd!

15 M + 25 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 1 kg kruimige aardappelen ( geschild en in stukken )
  • 500 gr spitskool ( in dunne reepjes )
  • 2 Elstar appels ( in blokjes )
  • 1 witte ui ( fijngesneden )
  • 2 tenen knoflook ( fijngehakt )
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 100 gr ongebrande walnoten
  • 150 ml sojamelk
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de stukken aardappel toe en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar.


  2. Terwijl de aardappelen koken, verhit je 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak deze op middelhoog vuur tot hij glazig is. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak nog een minuutje mee.


  3. Voeg de gesneden spitskool toe. Bak het geheel al roerend voor ongeveer 5-7 minuten, tot de spitskool geslonken en beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.


  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit nog wat olijfolie. Voeg de blokjes appel en de kaneel toe en bak deze op middelhoog vuur voor 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn en een beetje beginnen te karamelliseren. Voeg de gehakte walnoten toe en bak nog een paar minuten mee.


  5. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en voeg je ze toe aan de pan met spitskool. Voeg de sojamelk (start met 150 ml en voeg meer toe indien nodig), en nootmuskaat toe. Stamp het geheel tot een gladde stamppot. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.


  6. Serveer de spitskool stamppot op borden en serveer het met de gebakken appel en walnoten.