Pastinaak stamppot met balletjes

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Hoofdgerecht 10 min + 15 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten fijn. De aardappelen schil je en snijd je in stukken. De pastinaak hoef je niet te schillen (kan wel) en snijd je ook in stukken. Doe de aardappelen, pastinaak en boerenkool in een kookpan, breng onder water en aan de kook met een bouillonblokje erbij voor ongeveer 15-20 minuten.

  2. Hak het teentje knoflook fijn.

  3. Het gehakt breng je op smaak met peper, zout, de knoflook en nootmuskaat.

  4. Draai er met je handen kleine balletjes van.

  5. Verhit een blokje boter in een pan en bak de sjalotten hier voor 2 minuten in, bak dan ook de vega gehaktballetjes goudbruin.

  6. Giet de aardappelen, pastinaak en boerenkool af.

  7. Stamp deze vervolgens fijn met de melk erbij.

  8. De gehaktballetjes haal je uit de pan en voeg dan een extra blokje boter en klein scheutje water toe, zet op laag vuur en blijf roeren tot jus ontstaat.

  9. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en de jus met sjalotjes.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.