Ga naar de inhoud
Spitskool roerbak met kerrie

Spitskool roerbak met kerrie

Dit spitskool recept met kerrie en gehakt vind ik een heerlijke en snelle maaltijd, perfect voor elke dag van de week. Lekker om te eten met rijst en wat knapperige, gehakte walnoten bovenop. Binnen 15 minuten heb je dit al klaar!

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 300 gr spitskool
  • 2 theelepels kerrie
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 gr gehakt ( vega )
  • 1 handje walnoten
  • 1 bosui
  • 1 snuf peper en zout
  • 150 gr rijst

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.


  2. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Je kunt deze ook kant en klaar gesneden kopen.


  3. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.


  4. Voeg het gehakt toe en bak het mee tot het rul is. Voeg de spitskool toe aan de pan. Roerbak tot de spitskool begint te slinken.


  5. Strooi de kerrie, peper en zout over de spitskool en roer goed door. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel een paar minuten pruttelen tot de spitskool gaar is.


    spitskool roerbak met kerrie stap 1 spitskool roerbak met kerrie stap 2 spitskool roerbak met kerrie stap 3
  6. Hak de walnoten grof en snijd de bosui in ringetjes. Voeg deze op het laatst toe aan de spitskool roerbak.


  7. Serveer het spitskool gerecht met de rijst.


  8. Tips: gebruik vega gehakt voor een vegan variant van deze spitskool roerbak.


    In plaats van kokosmelk kun je ook kookroom gebruiken.