Vegan chocoladetaart

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Bakrecept 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen

ingrediënten

voor 10 stukken

Topping

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Doe de plantaardige melk in een schaaltje en voeg de eetlepel appelcider azijn toe. Zet dit aan de kant.

  3. Zeef de bloem in een kom. Voeg hier de suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en een snuf zout aan toe. Meng dit tot een geheel.

  4. Smelt de boter en voeg deze samen met de plantaardige melk, appelmoes en vanille extract toe aan de kom met bloem. Roer het geheel tot een samenhangend beslag.

  5. Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet het beslag erin en zet in de oven voor circa 35 minuten. Controleer met een saté prikker of de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

  6. Doe voor de topping de pure chocola en de boter in een kom en smelt deze samen au bain-marie. Zodra deze volledig gesmolten is, roer de poedersuiker erdoorheen tot een romige massa.

  7. Verspreid de topping over de taart heen en maak af met wat vers fruit en walnoten.

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.