Ga naar de inhoud
Vegan chocoladetaart

Vegan chocoladetaart

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

30 M + 35 M oventijd + 45 M afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stukken

  • 250 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 50 gr cacaopoeder
  • 120 gr plantaardige boter
  • 120 gr appelmoes
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snuf zout

Topping

  • 100 gr pure chocolade ( vegan )
  • 50 gr plantaardige boter
  • 100 gr poedersuiker
  • Handje walnoten ( om te garneren )
  • vers fruit ( om te garneren )

Materiaal

  • Springvorm ( van ca. 22 cm )
  • Bakpapier
  • Zeef

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Doe de plantaardige melk in een schaaltje en voeg de eetlepel appelcider azijn toe. Zet dit aan de kant.


  3. Zeef de bloem in een kom. Voeg hier de suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en een snuf zout aan toe. Meng dit tot een geheel.


  4. Smelt de boter en voeg deze samen met de plantaardige melk, appelmoes en vanille extract toe aan de kom met bloem. Roer het geheel tot een samenhangend beslag.


  5. Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet het beslag erin en zet in de oven voor circa 35 minuten. Controleer met een saté prikker of de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen. Dit duurt ongeveer 45 minuten.


  6. Doe voor de topping de pure chocola en de boter in een kom en smelt deze samen au bain-marie. Zodra deze volledig gesmolten is, roer de poedersuiker erdoorheen tot een romige massa.


  7. Verspreid de topping over de taart heen en maak af met wat vers fruit en walnoten.