Vegan lava cake met chocolade en sinaasappel

Wil jij punten scoren met het (kerst)diner? Maak dan deze super simpele, maar onwijs lekkere lava cakejes met chocolade en sinaasappel. Echt een feestje.

Nagerecht 5 min bereidingstijd + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 lava cakes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet daarna 2 ovenbestendige schaaltjes in met wat kokosolie.

  3. Doe het havermeel, amandelmeel, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, bak soda en een snufje zout samen in een kom en mix het goed.

  4. Rasp als laatste de schil van de sinaasappel en knijp het sap eruit. Voeg dit allebei toe aan het beslag en schep het er doorheen.

  5. Prak de rijpe banaan met een vork en voeg deze samen met de amandelmelk en vanille-extract toe en roer goed door elkaar tot een egaal beslag.

  6. Giet het beslag over de ingevette schaaltjes.

  7. Leg bovenop elk schaaltje een 1 of 2 blokjes pure chocolade en druk dit er goed in met je vingers tot ongeveer halverwege. Zorg dat de chocolade helemaal bedekt is.

  8. Bak de chocolade lava cakes 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna 15 minuten afkoelen voordat je ze eruit haalt.

  9. Leg een bordje bovenop de schaaltjes en probeer ze daarna voorzichtig om te draaien. De cakejes zullen er waarschijnlijk meteen uitvallen. Zo niet, snijd de randen dan los met een mesje.

  10. Bestuif de cakes nog met wat poedersuiker en garneer eventueel met wat fruit naar keuze. Snijd de lava cakes open en… genieten maar!

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.