Vegan chocoladecake
Wist je dat je heel gemakkelijk zonder ei, melk en/of boter kunt bakken? Deze chocoladecake is namelijk helemaal vegan, en zo ontzettend smeuïg en smaakvol!
10 M + 55 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
275 gr bloem
-
35 gr cacaopoeder
-
150 gr basterdsuiker
-
1 theelepel baking soda
-
2 theelepel bakpoeder
-
snufje zout
-
80 gr plantaardige boter
-
300 ml (amandel)melk
-
1 eetlepel citroensap
-
1 theelepel vanille extract
-
100 gr pure chocolade
Benodigdheden
-
Bakpapier
-
Cakevorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een vel bakpapier in de cakevorm.
-
Doe het bloem met de cacaopoeder, basterdsuiker, baking soda, bakpoeder en een snufje zout in een kom en mix het goed door elkaar.
-
Zet een steelpan op het vuur en smelt de plantaardige boter. Giet dit daarna in een aparte kom.
-
Voeg de amandelmelk, citroensap en vanille-extract toe aan de gesmolten boter. Mix het door elkaar en giet het vervolgens bij de droge ingrediënten. Schep de ingrediënten door elkaar, tot een glad beslag.
-
Hak de pure chocolade fijn en voeg tweederde toe aan het beslag. Schep de chocolade goed door het beslag heen.
-
Giet het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de chocolade over de cake heen. Zet de cakevorm daarna in de oven en bak de cake in 50-55 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
-
Laat de cake nog 15 minuten afkoelen voordat je er stukken van snijdt. Serveer meteen of bewaar het tot 4 dagen in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Cake recepten