Ga naar de inhoud
Vegan chocoladecake

Vegan chocoladecake

Wist je dat je heel gemakkelijk zonder ei, melk en/of boter kunt bakken? Deze chocoladecake is namelijk helemaal vegan, en zo ontzettend smeuïg en smaakvol!

10 M + 55 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 275 gr bloem
  • 35 gr cacaopoeder
  • 150 gr basterdsuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 80 gr plantaardige boter
  • 300 ml (amandel)melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gr pure chocolade

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Cakevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een vel bakpapier in de cakevorm.


  2. Doe het bloem met de cacaopoeder, basterdsuiker, baking soda, bakpoeder en een snufje zout in een kom en mix het goed door elkaar.


  3. Zet een steelpan op het vuur en smelt de plantaardige boter. Giet dit daarna in een aparte kom.


  4. Voeg de amandelmelk, citroensap en vanille-extract toe aan de gesmolten boter. Mix het door elkaar en giet het vervolgens bij de droge ingrediënten. Schep de ingrediënten door elkaar, tot een glad beslag.


  5. Hak de pure chocolade fijn en voeg tweederde toe aan het beslag. Schep de chocolade goed door het beslag heen.


  6. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de chocolade over de cake heen. Zet de cakevorm daarna in de oven en bak de cake in 50-55 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.


  7. Laat de cake nog 15 minuten afkoelen voordat je er stukken van snijdt. Serveer meteen of bewaar het tot 4 dagen in de koelkast.