Ga naar de inhoud
Taart recepten

Taart recepten

Iets te vieren, of gewoon zin om taart te bakken? Hier vind je heerlijke taarten die er geweldig uitzien, maar ook makkelijk zelf te maken zijn. Wat dacht je van chocoladetaart, monchou taart of Oreo cheesecake? Of maak een spectaculaire bokkenpootjestaart of citroen meringue taart. Wat vind jij het lekkerst?

Welke taart kun je maken zonder oven?

Wil je een lekkere taart maken, maar heb je geen oven tot je beschikking? Geen zorgen, want ook zonder oven kun jij een lekkere taart maken. Wat dacht je van:


– Aardbeien kwarktaart

– Bokkenpootjestaart

Chocoladetaart met aardbeien zonder oven

– No bake cheesecake

Baked alaska recept

– Monchou taart

Banoffee taart


Wat zijn populaire taarten in Nederland?

In Nederland zijn verschillende taarten populair die vaak worden gegeten. Enkele voorbeelden van populaire taarten zijn:


– Appeltaart of appelkruimeltaart

– Slagroomtaart

– Chocoladetaart

– Boterkoek

– Tompouce

– Aardbeientaart

– MonChou taart of andere cheesecake

– Kwarktaart


Appeltaart is misschien wat meer werk, maar o zo lekker. Maak bijvoorbeeld eens de lekkerste appeltaart ooit. Leuk om te maken en zeker de moeite waard! Wil je een lekkere cheesecake maken? Probeer dan zeker eens deze overheerlijke Oreo cheesecake. Op mijn website vind je ook recepten voor alle andere genoemde taarten. Neem snel een kijkje en probeer het zelf!


Hoe lang blijft taart goed in de koelkast?

De houdbaarheid van taart in de koelkast kan variëren, afhankelijk van het type taart en de ingrediënten die je gebruikt. Over het algemeen geldt het volgende:


– Taarten met verse zuivelproducten, zoals Monchoutaart of kwarktaart, kunnen vaak 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden. Slagroomtaart kun je het beste op de dag zelf of de dag erna opeten.

– Taarten met verse vruchten erop, zoals aardbeientaart of bessentaart, kunnen meestal 1-3 dagen in de koelkast bewaard worden. Het is het beste om deze zo snel mogelijk op te eten, omdat het fruit kan gaan verzachten.

– Chocoladetaarten kunnen 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden. Chocolade helpt vaak bij het behouden van de versheid van de taart.

– Taarten met conserven, zoals kersen of abrikoos, kunnen 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden. De taart kan na verloop van tijd wat natter worden door het fruit, maar blijft meestal nog steeds lekker.


Taarten zoals appeltaart, boterkoek en cakes hoef je niet in de koelkast te bewaren. Deze kun je het best onder een taartstolp of in een afgesloten (taart)doos of trommel bewaren.