Vegetarische goulash

Heerlijke kruidige stoof met traditionele ingrediënten zoals paprikapoeder, laurier en uien, maar dan met lekker veel groenten i.p.v. vlees

Hoofdgerecht 20 min + 45 min stoven

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje boter of margarine in een braadpan. Fruit de ui en knoflook hierin.

  2. Snijd de paprika’s in reepjes en wortel in stukjes. Bak deze mee met de ui. Voeg ook de champignons in plakjes toe en bak mee. Voeg dan het gerookt paprikapoeder, karwijzaad en kaneel toe. En daarna ook de tomatenpuree en de tomatenblokjes. Roer door en schep dan de bloem erdoor.

  3. Giet de warme bouillon erbij en roer goed door. Voeg het blaadje laurier erbij en breng de pan zachtjes aan de kook. Stoof alles ca. 45 minuten met de deksel schuin op de pan. Roer tussendoor een aantal keer door.  Merk je dat de stoof te dik wordt, voeg dan een beetje water toe. Wil je de stoof juist iets dikker? Haal dan de deksel van de pan.

  4. Heb je een extra tafelgast? Serveer er dan wat rijst of aardappelpuree bij.

Heeft het gesmaakt?
99 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!