Ga naar de inhoud
Vegetarische goulash

Vegetarische goulash

Heerlijke kruidige stoof met traditionele ingrediënten zoals paprikapoeder, laurier en uien, maar dan met lekker veel groenten i.p.v. vlees

20 M + 45 M stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 uien
  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 knoflook
  • 2 paprika's
  • 125 gr champignons
  • 200 gr wortel
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
  • snuf kaneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje boter of margarine in een braadpan. Fruit de ui en knoflook hierin.


  2. Snijd de paprika’s in reepjes en wortel in stukjes. Bak deze mee met de ui. Voeg ook de champignons in plakjes toe en bak mee. Voeg dan het gerookt paprikapoeder, karwijzaad en kaneel toe. En daarna ook de tomatenpuree en de tomatenblokjes. Roer door en schep dan de bloem erdoor.


  3. Giet de warme bouillon erbij en roer goed door. Voeg het blaadje laurier erbij en breng de pan zachtjes aan de kook. Stoof alles ca. 45 minuten met de deksel schuin op de pan. Roer tussendoor een aantal keer door.  Merk je dat de stoof te dik wordt, voeg dan een beetje water toe. Wil je de stoof juist iets dikker? Haal dan de deksel van de pan.


  4. Heb je een extra tafelgast? Serveer er dan wat rijst of aardappelpuree bij.