Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlofstamppot met appel

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 2 stronken witlof
  • Klont boter
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 appel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gr geraspte kaas

Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet af. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan iets krokant. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Voeg de reepjes witlof toe aan de spekjes en bak kort mee.

witlof_stamppot_01.jpg
witlof_stamppot_02.jpg
witlof_stamppot_04.jpg
witlof_stamppot_06.jpg

Stamp de aardappels fijn en voeg een klontje boter, nootmuskaat, mosterd en kaas toe. Schep dan de spekjes en witlof er door. Snijd de appel in blokjes en schep er op het laatst doorheen.

Beoordeling (97 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel