Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlofstamppot met appel

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 2 stronken witlof
  • Klont boter
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 appel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gr geraspte kaas

Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet af. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan iets krokant. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Voeg de reepjes witlof toe aan de spekjes en bak kort mee.

witlof_stamppot_01.jpg
witlof_stamppot_02.jpg
witlof_stamppot_04.jpg
witlof_stamppot_06.jpg

Stamp de aardappels fijn en voeg een klontje boter, nootmuskaat, mosterd en kaas toe. Schep dan de spekjes en witlof er door. Snijd de appel in blokjes en schep er op het laatst doorheen.

Beoordeling (158 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette