Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlofstamppot met appel

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 2 stronken witlof
  • Klont boter
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 appel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gr geraspte kaas

Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet af. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan iets krokant. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Voeg de reepjes witlof toe aan de spekjes en bak kort mee.

Stamp de aardappels fijn en voeg een klontje boter, nootmuskaat, mosterd en kaas toe. Schep dan de spekjes en witlof er door. Snijd de appel in blokjes en schep er op het laatst doorheen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×