Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlofstamppot met appel

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Ingrediënten
  • 600 gr aardappels (kruimig)
  • 2 stronken witlof
  • Klont boter
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 appel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gr geraspte kaas

Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet af. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan iets krokant. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Voeg de reepjes witlof toe aan de spekjes en bak kort mee.

witlof_stamppot_01.jpg
witlof_stamppot_02.jpg
witlof_stamppot_04.jpg
witlof_stamppot_06.jpg

Stamp de aardappels fijn en voeg een klontje boter, nootmuskaat, mosterd en kaas toe. Schep dan de spekjes en witlof er door. Snijd de appel in blokjes en schep er op het laatst doorheen.

Beoordeling (166 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst