Broodpudding met appel
Met dit eenvoudige recept transformeer je gewone sneetjes brood in een heerlijke broodpudding met appel. De perfecte manier om oud brood op te maken. Geniet ervan terwijl het nog warm is!
15 M + 40 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
6 sneetjes brood
-
1 appel
-
1 handje rood fruit
-
1 snuf kaneel
-
350 ml melk
-
2 eieren
-
75 gr suiker
-
boter + om in te vetten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de sneetjes brood. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de sneetjes brood afgewisseld met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel daarover het rood fruit.
-
Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Als hij erg donker wordt kun je hem afdekken met aluminiumfolie.
-
De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker