Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Salade met mango
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met mango, avocado en feta. Deze kleurrijke combinatie biedt een perfecte balans tussen zoet, romig en zout. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht tijdens de zomermaanden.

IJskoffie maken
  • Drankjes
  • 5 min
  • 1 glas
  • *

Hoe maak je zelf de perfecte ijskoffie? Met dit makkelijke recept maak je dit verfrissende drankje in een handomdraai en geniet je van de heerlijke smaken van koffie, ijs en romige melk. Lekker op een warme, zomerse dag.

Vegan smoothie met blauwe bessen
  • Ontbijt recept
  • 5 min
  • 1 smoothie
  • *

Zin in een frisse smoothie als ontbijt of tussendoortje? Deze kleurrijke en plantaardige variant met blauwe bessen en banaan vult goed, is prachtig van kleur en zit bomvol vitaminen.

Aziatische komkommersalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een fris bijgerecht? Dan zit je met deze Aziatische komkommersalade goed. Binnen enkele minuten staat het op tafel en je kunt het ook nog tot een paar dagen in de koelkast bewaren.

Courgette ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte en vegetarische ovenschotel met plakjes courgette en aardappel in een romige pestosaus en pijnboompitjes uit de oven. Courgette is een lekkere lichte groente die bijna bij iedereen in de smaak valt en ook in een ovenschotel heerlijk is.

Maaltijdsalade met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere salade met gemarineerde gebakken stukjes kip en diverse groenten zoals tomaatjes, komkommer en wortel. Een perfecte combinatie met de lichte dressing en krokante stukjes cashewnoot.

Salade met spekjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

Glutenvrije brownies
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke smeuïge glutenvrije brownies met pure chocolade

Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Tofu gehakt
  • Bijgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 porties
  • *

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Zoete aardappel nacho’s
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Bloemkoolstamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

Fudge maken
  • Bakrecept
  • 15 min + 2 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Deze fudge is zacht, romig en smelt in je mond. Geniet van heerlijke zelfgemaakte fudge met dit eenvoudige recept met maar 2 basisingrediënten: gecondenseerde melk en chocolade. Lekker als zoete traktatie of bij de koffie of thee.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Snicker bliss balls
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • *

Zoek je een gezonde snack die je makkelijk kunt maken? Probeer deze Snicker Bliss Balls gemaakt met dadels, pinda's en cacao. Perfect als tussendoortje of bij het dessert!

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Chocolade overnight oats
  • Ontbijt recept
  • 10 min bereidingstijd
  • 1 portie
  • *

Ben je nog op zoek naar een lekker, simpel en voedzaam ontbijt? Deze chocolate overnight oats maak je in slechts enkele minuten en kun je de volgende ochtend meenemen naar werk of school. En… het is ook nog eens 100% plantaardig en glutenvrij.

Verse kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Maak zelf een pan met heerlijke romige kerriesoep op basis van aardappel, prei en kerrie geserveerd met blokjes zoete appel. Dus maak je klaar voor wat gezellig comfort food met dit hartige soep recept! Binnen 25 minuten vers op tafel.

Chocolade bananenbrood muffins
  • Bakrecept
  • 10 min + 25 min
  • 8 stuks
  • *

Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!

Rijstepap met kaneel
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige rijstepap met kaneel en vanille. Lekker als oud Hollands dessert en bovendien lactosevrij en vegan.

Gnocchi in romige champignonsaus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 2 porties
  • *

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.