Gevulde zoete aardappel met chili con carne

Gezonde zoete aardappel met Mexicaanse chili con carne. Lekker met guacamole, peterselie en zure room.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de zoete aardappels en dep ze droog. Pof ze in de oven door ze op een bakplaat te leggen en ze 45 minuten op 200 graden te bakken en af en toe om te draaien. Je kunt ze ook in de magnetron in een afgesloten kom poffen in 8 minuten.

  2. Hak ondertussen de rode ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Snijd de paprika in blokjes en bak mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

  3. Voeg de chili con carne kruiden toe en de tomatenpuree en tomatenblokjes. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg toe aan de chili con carne. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen.

  4. Snijd de zoete aardappels net niet helemaal open, vul ze met het chili con carne mengsel. Serveer ze met wat zure room en guacamole en garneer eventueel met peterselie.

Heeft het gesmaakt?
133 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!