Ga naar de inhoud
Glutenvrije appeltaart met kruimels

Glutenvrije appeltaart met kruimels

Heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten, tevens vegan en lactosevrij

15 M + 50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 260 gr zelfrijzend glutenvrij meel
  • 1.5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 100 gr witte basterd suiker
  • 150 gr margarine
  • 1 eetlepel maple syrup

Vulling

  • 4 appels
  • 1.5 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 40 gr walnoten

Crumble

  • overgebleven deeg
  • 40 gr amandelmeel
  • 20 gr walnoten
  • 10 gr margarine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een stevig deeg van.


  2. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg nog even door en rol driekwart van het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Maak het deeg met de bolle kant van een lepeltje egaal.


  3. Schil en snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel, maizena, basterdsuiker en walnoten. Doe dit in de springvorm. Druk het randje van het deeg een beetje plat als de appels erin zitten.


  4. Voeg samen maak er met je handen kruimels van. Verdeel dit over het appelmengsel.


  5. Zet de glutenvrije taart in de oven voor 50-60 minuten op 175 graden.


  6. Tip: bekijk hier ook mijn recept voor een klassieke appeltaart