Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Glutenvrije basiscake
  • Bakrecept
  • 15 min + 55 min
  • 10 plakjes
  • *

Een heerlijke glutenvrije basiscake met vanille. Bak hem nu makkelijk zelf met dit recept.

Kikkererwten curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Vegan carrot cake met romige frosting
  • Bakrecept
  • 15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen
  • 9 stuks
  • *

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Rode bieten pannenkoekjes
  • Ontbijt recept
  • 10 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 10 pannenkoekjes
  • *

Deze glutenvrije én vegan pannenkoekjes gemaakt van rode bieten zijn niet alleen makkelijk om te maken en erg lekker. Ze zijn ook prachtig voor het oog.

Knolselderijstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere knolselderij stamppot met gebakken champignons, stukjes zoete peren en crunchy hazelnoten.

Omelet met avocado
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Deze lunch van omelet met avocado, pesto en tomaatjes is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk. Extra lekker met feta erbij.

Bietenbrownies
  • Bakrecept
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kleurrijke en smeuïge bietenbrownies met een lekkere bite van walnoten, pure chocolade en kokos en een romige topping. Het recept is incl. tips voor een vegan of glutenvrije variant.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Gezonde wafels
  • Bakrecept
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Lekkere luchtige wafels gemaakt met havermout, banaan en Griekse yoghurt. Serveer met wat extra yoghurt en fruit en je hebt een heerlijk verwenmomentje. Ook ideaal om te eten voor of na het sporten.

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Bananenbrood muffins met blauwe bessen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Een leuke variatie op een bananenbrood zijn deze bananenbrood muffins met blueberries. Een gezonde snack die bovendien ook nog eens glutenvrij is.

Nigiri sushi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke vorm van sushi bestaat uit blokjes sushirijst met een topping van plakjes zalm, tonijn of ei. Maak ze nu makkelijk zelf met dit recept!

Ontbijtcake met noten
  • Ontbijt recept
  • 15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • *

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.

Eiwitrijke havermoutrepen
  • Ontbijt recept
  • 10 min + 25 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 8 repen
  • *

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

Gezonde appel donuts
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 3 stuks
  • *

Lekker en gezond snacken? Dat kan met deze appelringen met lekkere topping. En de romige pindakaas combineert heerlijk met de frisse appel.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 20 min + 10 min koken
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Butter paneer curry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Een eiwitrijke, vegetarische curry vol met groenten zoals broccoli, doperwten en paprika en krokante blokjes gebakken paneer

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Lactosevrije pannenkoeken zonder melk
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Zin in pancakes, maar dan zonder melk en lactosevrij? Bak dan eens deze heerlijke pannenkoeken gemaakt met plantaardige melk en crunchy pecannoten als topping