Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten voor een heerlijk glutenvrij diner, ontbijt of gebak!

Aardappelspies van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Bloemkoolrijst met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Krijg een extra portie groenten binnen door rijst te vervangen door bloemkool en geniet van dit heerlijke gerechtje

Visspies met basilicumsaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Zoete aardappel sandwich caprese
  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Rijstkoekje met chocolade en pindakaas
  • 20 min + 30 min
  • 12 stukjes
  • **

Deze glutenvrije snack is gemaakt met rijstwafels en zijn niet zo ongezond als ze eruit zien, maar vooral ook erg lekker.

Risotto met courgette en basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Taco’s met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool in romige saus

Aardappelrösti pizza
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 1 pizza
  • **

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Crème brûlée met kaneel
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd + 3 uur afkoelen
  • 4 personen
  • **

Een klassiek nagerecht met een vleugje kaneel, lekker om het kerstdiner mee af te sluiten

Risotto met spinazie en garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Smeuïge risotto rijst met spinazie en licht pittige gebakken garnalen

Gegrilde perziken met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijk toetje met warme perziken en ijs, ideaal om je barbecue mee af te sluiten

Mexicaans gevulde avocado
  • Voorgerecht
  • 30 min + 5 min grillen
  • 4 stuks
  • *

Deze gegrilde avocado’s met een heerlijke taco vulling zijn lekker als lunch of als voorgerecht

Kokosnestjes met paaseitjes
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 oventijd
  • 12 stuks
  • **

Een lekker zoet hapje voor bij de koffie of thee van kokosmakroon met chocolade en paaseieren

Glutenvrije choco sinaasappel cakejes
  • Bakrecept
  • 25 min + 30 oventijd + 10 wachten
  • 18 stuks
  • **

Deze zachte chocolade muffins met fudge zijn lekker smeuïg van binnen

Video: parmezaanse kaas bakje met salade
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN + 12 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Krokante bakjes van kaas gevuld met een Italiaanse salade, glutenvrij en heel erg lekker!

Appel brie spiesjes
  • Hapjes
  • 15 MINUTEN
  • 12 STUKS
  • *

Dit hapje heeft het allemaal; het zoute van de ham, het frisse van de appel en een romige plak brie

Kerst pavlova krans
  • Nagerecht
  • 20 MIN + 100 OVENTIJD + 40 AFKOELEN
  • 6 TOT 8 PERSONEN
  • **

Wow, dit dessert van meringue en rood fruit is echt het spektakel stuk tijdens de kerst

Boekweitpannenkoek
  • Ontbijt
  • 30 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Lekker als lunch: gezonde en glutenvrije pannenkoeken gemaakt van boekweitmeel met vers fruit

Torta caprese (chocolade amandeltaart)
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 45 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PERSONEN
  • **

Deze taart op basis van chocolade en amandelen is een klassiek Italiaans recept en tevens glutenvrij

Glutenvrije noten granola
  • Ontbijt
  • 15 MIN + 15 OVENTIJD
  • CA 6 PORTIES
  • *

Zelfgemaakte krokante granola uit de oven met noten, kokos en honing. Heerlijk door de yoghurt!

Glutenvrije courgette pizza
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 15 OVENTIJD
  • 2 STUKS
  • **

Heerlijke glutenvrije pizza met een bodem op basis van courgette, kaas en amandelmeel

Creme brulee met witte chocolade
  • Nagerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD + 4 UUR AFKOELEN
  • 4 STUKS
  • **

Voor de echte zoetekauw: klassieke creme brulee in combinatie met witte chocolade

Tonijnburger met frisse dip
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Deze glutenvrije burgers met tonijn en quinoa vlokken zijn een bron van eiwitten en omega 3-vetzuren

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×