Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Torta caprese (chocolade amandeltaart)
  • Nagerecht
  • 10 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.

Romige gele paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Tempeh marineren en krokant bakken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

Chinese kool wok met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Deze Chinese kool roerbak is het perfecte recept voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken tempé en een portie rijst.

Paprika courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Zoetzure komkommer
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min rusttijd
  • 6 porties
  • *

Een standaard salade die overal bij past en die je altijd in je koelkast kunt hebben staan, is deze zoetzure komkommer. Met maar een paar ingrediënten maak je dit heerlijke frisse bijgerecht binnen 30 minuten.

Groenten uit de oven met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een simpel maar heerlijk bijgerecht dat je in no-time in de oven hebt staan: groenten uit de oven met feta. Een kleurrijk en smaakvol gerecht met aardappeltjes, verse groenten en kruiden, afgemaakt met wat feta.

Gevulde citroenen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk en leuk toetje met maar 5 ingrediënten! Citroenen gevuld met een romig zelfgemaakt limoncello citroenijs. Leuk om een etentje mee af te sluiten.

Gezonde cake met frambozen
  • Ontbijt recept
  • 10 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • *

Wist je dat je heel goed kunt bakken met peulvruchten? In deze heerlijke en gezonde cake zit een heel blik bonen verstopt, maar je proeft het niet!

Salade met brie en walnoten
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle en frisse salade met brie en walnoten. De mix van knapperige sla, romige brie en hartige walnoten, afgemaakt met een zoete honingdressing zorgt voor een heerlijke combinatie.

Aardbeien Romanoff
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

Buffalo chicken wings
  • Bijgerecht
  • 10 min + 50 min oventijd + 30 min marineren
  • 5 stuks
  • *

Met dit recept voor chicken wings maak je een lekker kruidig en sticky hapje om je vingers mee af te likken. Je laat de kippenvleugels eerst marineren in o.a. knoflook, honing, ketchup en chili en bakt ze daarna licht krokant in de oven. Serveer de chicken wings buffalo stijl met een blauwe kaas dip.

Broccolisalade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!

Lemon curd maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 potje
  • *

Zelf je eigen lemon curd maken? Maak deze heerlijke lemon curd in slechts een kwartiertje met maar 5 ingrediënten. Lekker in een lemon meringue pie, een trifle of op een scone bijvoorbeeld.

Salade met zoete aardappel en feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

Bananenbrood met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 10 plakjes
  • *

Geniet van een smeuïg bananenbrood met een verrassende twist: heerlijke stukjes aardbei. Dit lekkere en gezonde bananenbrood is perfect bij het ontbijt of als tussendoortje. Bak zelf deze variant op bananenbrood!

Griekse aardappels met feta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • *

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

Sangria maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke frisse en lichtzoete sangria? Met dit recept maak je in 10 minuten een heerlijk Spaans drankje op basis van rode wijn en fruit.

Roedjak manis (Indische fruitsalade)
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze heerlijke fruitsalade met Indische smaken zoals ketjap, sambal en palmsuiker is dus niet alleen zoet, maar een heerlijke combinatie van zoet, zout en zuur. Lekker bij een rijsttafel of als verfrissend tussendoortje.

Groenteburgers maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 6 burgers
  • *

Zelf hamburgers maken met groenten en peulvruchten is zo onwijs makkelijk en ook nog eens een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt en bovendien vegan. Heerlijk op een broodje of met jouw favoriete groenten en/of een salade.