Glutenvrije pizza
Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.
ingrediënten
Pizzabodem
Toppings
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 225° graden.
-
Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.
-
Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.
-
Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.
-
Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.
-
Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.
-
Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.
-
Tips: dit recept is gemakkelijk te verdubbelen mocht je het voor meerdere personen willen maken.
-
Varieer met je favoriete toppings door ook een keer een pizza tonijn of funghi (champignons) te maken.
-
Maak dit gerecht vegan/lactosevrij door voor plantaardige kaas te kiezen.
Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.