Glutenvrije pizza
Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.
ingrediënten
Pizzabodem
Toppings
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 225° graden.
-
Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.
-
Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.
-
Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.
-
Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.
-
Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.
-
Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.
-
Tips: dit recept is gemakkelijk te verdubbelen mocht je het voor meerdere personen willen maken.
-
Varieer met je favoriete toppings door ook een keer een pizza tonijn of funghi (champignons) te maken.
-
Maak dit gerecht vegan/lactosevrij door voor plantaardige kaas te kiezen.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.