
Glutenvrije pizza
Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.
10 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor pizza
-
100 gr glutenvrije zelfrijzende bakmix ( AH )
-
1 scheutje olijfolie
-
1 eetlepel water
-
1 snufje zout
-
0.5 theelepel bakpoeder
-
3 eetlepels tomatensaus
-
3 zongedroogde tomaatjes
-
0.25 rode paprika
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
20 gr geraspte kaas
-
1 snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 225° graden.
-
Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.
-
Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.
-
Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.
-
Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.
-
Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.
-
Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.
-
Tips: dit recept is gemakkelijk te verdubbelen mocht je het voor meerdere personen willen maken.
-
Varieer met je favoriete toppings door ook een keer een pizza tonijn of funghi (champignons) te maken.
-
Maak dit gerecht vegan/lactosevrij door voor plantaardige kaas te kiezen.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 18 gr
- verzadigd vet 4.5 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 10 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker