Glutenvrije pizza

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.

Pizzabodem

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: pizza
Toppings

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225° graden.

Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.

Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.

Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.

Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.

Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.

Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.

Tips: dit recept is gemakkelijk te verdubbelen mocht je het voor meerdere personen willen maken.

Varieer met je favoriete toppings door ook een keer een pizza tonijn of funghi (champignons) te maken.

Maak dit gerecht vegan/lactosevrij door voor plantaardige kaas te kiezen.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!