Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Aioli maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Geen aioli in huis? Met slechts een aantal basisingrediënten kun je zelf heerlijke aioli maken. Dit eenvoudige recept helpt je om deze dip te maken die lekker is bij brood, gegrilde groenten of meer.

Vegan crème brûlée
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 22 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.

Vegan coquilles met knolselderijpuree
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.

Mini melanzane parmigiana
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ontdek de Italiaanse keuken met dit eenvoudige mini melanzane parmigiana recept. Perfect voor een gezellige avond thuis, deze smaakvolle aubergine torentjes zijn een gegarandeerde hit.

Italiaanse chocolademelk (cioccolata calda)
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heb je de typische dikke, romige Italiaanse warme chocolademelk al eens geproefd? Die vergeet je nooit meer. Je kunt deze cioccolata calda zelf maken met dit recept.

Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Speculaas granola
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 20 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

Rode pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

Havermoutpap met gebakken appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een romige havermoutpap met gebakken appel en pecannoten… Van dit recept krijg je toch meteen een herfstgevoel? Makkelijk om te maken, glutenvrij, plantaardig en zo onwijs lekker! En dan hebben we het nog niet gehad over de geur in huis…

Pindasoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een romige, smaakvolle soep die snel op tafel staat? Maak dan eens deze verrassend lekkere pindasoep die je eenvoudig zelf maakt. Deze soep ga je zeker vaker maken!

Ontbijtpizza met appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ontbijtpizza met appel gemaakt met havermout en banaan. De ontbijtpizza heeft een winterse touch door de speculaaskruiden, appelmoes en gebakken appeltjes met kaneel en honing.

Zalmtartaar
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Aubergine waaier
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.

Stevige bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

Lactosevrije crème brûlée
  • Nagerecht
  • 10 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten
  • 2 stuks
  • *

Met slechts 5 ingrediënten en een handvol eenvoudige stappen maak je deze heerlijke lactosevrije crème brûlée met suiker. Een lekker dessert waar je maar 10 minuten werk aan hebt.

Halloween chocolade bark
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min uitharden
  • 8 porties
  • *

Deze Halloween chocolade bark ziet er niet alleen (angstaanjagend) lekker uit! Deze griezelige snack is zo gemaakt en ideaal om uit te delen tijdens trick or treat.

Energieballetjes met dadels en noten
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min wachten
  • 10 stuks
  • *

Maak deze snelle en voedzame energieballetjes met dadels en noten voor een gezond tussendoortje. In een kwartiertje heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt!

Saffraan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze romige saffraan risotto is een echte Italiaanse klassieker. Door de combinatie saffraan, rozijnen en knoflook krijgt dit gerecht een mooie 'golden touch'.

Pompoenpuree basisrecept
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

Torta caprese (chocolade amandeltaart)
  • Nagerecht
  • 10 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.

Romige gele paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Tempeh marineren en krokant bakken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.