Airfryer recept: aardappeltjes en groenten met gevulde kip

Nu we sinds een paar maanden weer een Airfryer in huis hebben gebruik ik hem steeds vaker en vaker. Vooral geroosterde groenten vind ik er heerlijk uit. En die heb ik in de recept gecombineerd met lekkere kruidige aardappeltjes die echt krokant worden in de Airfryer en gevulde kip.

In het begin gebruikte ik de Airfryer meestal alleen om snacks in te bereiden of broodjes af te bakken. Maar nu steeds meer voor complete maaltijden, zoals onderstaand recept. Echt super fijn! Want zo zet je heel makkelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel, zonder veel afwas en gedoe. En het is een fijne en lekkere afwisseling op je AVG-tje (aardappel, vlees en groente maaltijd).

Groente wordt vaak lekker crispy in de Airfryer, zoals broccoli en bloemkool (check ook mijn recept voor geroosterde bloemkool). Maar aardappeltjes daarentegen is vaak een ander verhaal, die komen soms slap of niet helemaal gaar er uit. Daarom ben ik zo’n fan van de CêlaVíta Airfryer aardappeltjes, daarmee is het resultaat altijd krokant. En naast de aardappelschijfjes hebben ze nu een compleet nieuw product voor in de Airfryer: Ribbelschijfjes met gerookte paprika. Deze worden door de vorm en textuur extra krokant en hebben een lekkere kruidige paprika smaak. Ze doen je zelfs denken aan paprika chips!

Winnen: maak jij ook regelmatig iets lekkers uit de Airfryer? CêlaVíta heeft nu een hele toffe actie: deel je favoriete Airfryer recept met de hashtag #airfryermonday in de speciale app en maak kans op 4 toegangskaartjes voor de WinterEfteling.

Tips:

Voor een vegetarische versie laat je de gevulde kip achterwege en kruimel je wat geitenkaas over de aardappels en groenten voor het serveren of bak de laatste paar minuten mee in de Airfryer. Of serveer met een vleesvervanger.

Vervang de groenten ook eens door paprika, courgette en/of bloemkool.

Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden op 220 graden. Houd dan een iets langere baktijd aan.

Ik maakte dit recept in een normaal formaat Airfryer, wil je het recept voor meer personen maken dan is een Airfryer XL of XXL nodig.

Recept geroosterde aardappels en groenten met gevulde kip

HOOFDGERECHT – 35 MIN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr CêlaVíta Airfryer Ribbelschijfjes met gerookte paprika
1 rode ui
1 winterpeen a 200 gr
200 gr broccoli
3 takjes rozemarijn
1 eetlepel olie

2 kipfilets
60 gr zachte geitenkaas (met honing)
2 plakken rauwe ham
Peterselie om te garneren

Bereiding
Verwarm de Airfryer op 175 graden. Snijd de kip horizontaal net niet doormidden en klap open. Bestrooi met een snufje peper en zout en vul met de gietenkaas. Klap weer dicht en wikkel in een plak rauwe ham. Bak de kip ca. 15 minuten in een koekenpan of in de Airfryer. Snijd de wortel in plakjes en de broccoli in roosjes en doe in een kom. Voeg een eetlepel olie toe en een snufje peper en zout. Doe de ribbelschijfjes in de Airfryer en bak ze in totaal 20 minuten. Voeg na 5 minuten (als de klok van de Airfryer nog op 15 min staat) de wortel en de broccoli toe en schep er door heen.

Snijd de rode ui in dunne ringen en rits de rozemarijn van de takjes. Meng deze in de kom waar ook de wortel en broccoli in heeft gezeten en voeg na 15 minuten toe aan de Airfryer en schep nogmaals om (als de klok van de Airfryer nog op 5 min staat).

Voeg de laatste paar minuten de kip toe die gebakken is in de Airfryer om hem weer even op te warmen of serveer hem uit de koekenpan op een bord bij de aardappels en groenten. Garneer de kip met wat peterselie en smullen maar.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita.


Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Patricia 9 oktober 2021 om 09:37

Lekkere recepten

Tetteroo 31 december 2019 om 11:26

Ik zie zoveel leuke recepten.