
Schnitzel paneren
Schnitzel paneren en bakken doe je eenvoudig zelf met dit recept. In een paar stappen en met een paar ingrediƫnten maak je gepaneerde schnitzels. Lekker met bijvoorbeeld een zelfgemaakte champignon roomsaus of zigeunersaus.
25 M
Ingrediƫnten: Schnitzel paneren
Voor stuks
-
2 varkenslapjes/schnitzels
-
1 ei
-
1 Bordje paneermeel
-
1 bordje bloem
-
1 Klontje boter
-
1 snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Schnitzel paneren
-
Kruid de lapjes vlees met een snufje peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Haal het vlees eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Druk het paneermeel goed vast op het vlees met je vingers.
-
Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de schnitzels er in. Bak ze eerst een paar minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin en krokant zijn. Draai ze maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat. Laat de schnitzels daarna nog even op laag vuur goed gaar worden. Lekker met een champignonroomsaus, zigeunersausĀ of jachtsaus.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
57 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 350
- vet 20 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 0.5 gr
- vezels 1 gr
- eiwit 20 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker