Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gepaneerde schnitzels

Zelf schnitzels een lekker en krokant korstje geven doe je zo!

Ingrediënten
  • 2 varkenslapjes/schnitzels
  • 1 ei
  • 1 bordje paneermeel
  • 1 bordje bloem
  • Klontje boter
  • Snuf peper en zout

Bereiding
Kruid het vlees met een snufje peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Haal het vlees eerst door de bloem, dan ei en als laatste door het paneermeel. Druk het paneermeel goed vast op het vlees met je vingers. Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de schnitzels er in. Bak ze eerst een paar minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin en krokant zijn. Draai ze maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat. Laat de schnitzels daarna nog even op laag vuur goed gaar worden. Lekker met een champignonroomsaus of jachtsaus.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: pastaschotel Hawaï
Budget recept: aardappel roerbak met worst

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
Gegrilde kip tzatziki van de BBQ
Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ