Ga naar de inhoud
Schnitzel paneren

Schnitzel paneren

Schnitzel paneren en bakken doe je eenvoudig zelf met dit recept. In een paar stappen en met een paar ingrediënten maak je gepaneerde schnitzels. Lekker met bijvoorbeeld een zelfgemaakte champignon roomsaus of zigeunersaus.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 varkenslapjes/schnitzels
  • 1 ei
  • 1 Bordje paneermeel
  • 1 bordje bloem
  • 1 Klontje boter
  • 1 snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kruid de lapjes vlees met een snufje peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Haal het vlees eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Druk het paneermeel goed vast op het vlees met je vingers.


  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de schnitzels er in. Bak ze eerst een paar minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin en krokant zijn. Draai ze maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat. Laat de schnitzels daarna nog even op laag vuur goed gaar worden. Lekker met een champignonroomsaus, zigeunersaus of jachtsaus.


  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.