Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gepaneerde schnitzels

Zelf schnitzels een lekker en krokant korstje geven doe je zo!

Ingrediënten
  • 2 varkenslapjes/schnitzels
  • 1 ei
  • 1 bordje paneermeel
  • 1 bordje bloem
  • Klontje boter
  • Snuf peper en zout

Bereiding
Kruid het vlees met een snufje peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Haal het vlees eerst door de bloem, dan ei en als laatste door het paneermeel. Druk het paneermeel goed vast op het vlees met je vingers. Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de schnitzels er in. Bak ze eerst een paar minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin en krokant zijn. Draai ze maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat. Laat de schnitzels daarna nog even op laag vuur goed gaar worden. Lekker met een champignonroomsaus of jachtsaus.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread