Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie
Sausje:
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden. Meng de olie met baharat kruiden en een beetje zout. Snijd roosjes van de bloemkool en verdeel de kruiden olie er overheen. Verdeel de gekruide roosjes nu over de bakplaat en bak de bloemkool nu ongeveer 20 minuten of tot de bloemkool goudbruin is. Je kunt de bloemkool ook in de Airfryer roosteren in ca. 10 minuten.

 Maak vervolgens de saus door alle ingrediënten goed te mengen. Serveer de bloemkool roosjes warm met de saus en verdeel de sesamzaadjes en peterselie er overheen.

108 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!