Ga naar de inhoud
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 400 gr bloemkool
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel baharat kruiden
  • zout
  • peterselie
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Sausje:

  • 1 eetlepel tahin
  • 1.5 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel honing

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Meng de olie met baharat kruiden en een beetje zout. Snijd roosjes van de bloemkool en verdeel de kruiden olie er overheen. Verdeel de gekruide roosjes nu over de bakplaat en bak de bloemkool nu ongeveer 20 minuten of tot de bloemkool goudbruin is. Je kunt de bloemkool ook in de Airfryer roosteren in ca. 10 minuten.


    geroosterde bloemkool tahin www.leukerecepten.nl geroosterde bloemkool tahin www.leukerecepten.nl geroosterde bloemkool tahin www.leukerecepten.nl
  2. Maak vervolgens de saus door alle ingrediënten goed te mengen. Serveer de bloemkool roosjes warm met de saus en verdeel de sesamzaadjes en peterselie er overheen.