
Ontbijtkoek recept
Dit recept voor ontbijtkoek is zo makkelijk om te maken, het koste mij maar 10 minuten om te maken en dan staat hij in de oven. En ik was verbaasd hoe lekker smeuïg, zacht en kruidig hij was. Ik nam een paar plakjes mee naar kantoor en ook mijn collega’s waren fan van dit recept.
10 M + 1 U oventijd
Ingrediënten
Voor ontbijtkoek
-
250 gr bloem
-
225 gr donkerbruine basterdsuiker
-
250 ml melk
-
2 eetlepels speculaaskruiden
-
1 theelepel kaneel
-
0.5 theelepel gemalen kruidnagel
-
1 theelepel baking soda
-
1 theelepel citroensap
-
1 snufje zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
-
Meng in een grote kom de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneel, gemalen kruidnagel, baking soda en zout goed door elkaar.
-
Voeg de melk toe (gebruik plantaardige melk voor een vegan recept) en het citroensap (dit activeert de bakingsoda) aan de droge ingrediënten en roer tot je een glad beslag hebt. Zorg dat er geen klontjes meer zijn.
-
Giet het beslag in de cakevorm. Bak de ontbijtkoek in de voorverwarmde oven gedurende 60-70 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
-
Laat de ontbijtkoek volledig afkoelen in de vorm, haal hem er dan voorzichtig uit en snijd in plakken.
-
Bewaartip: bewaar de ontbijtkoek in aluminiumfolie of een luchtdichte trommel. Zo blijft hij een paar dagen lekker vers.
-
Tip: lekker met parelsuiker bovenop.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker