Gevulde aardappels met kefta uit het boek Elke dag anders

Een tijd geleden kwam het nieuwe boek van Fatima El Irari van de blog Uit de keuken van Fatima uit en ik ging aan de slag met een lekker recept uit dit kookboek en vertel er meer over in deze blog.

Het leuke aan dit boek is dat het een mix is van Marokkaanse recepten en alledaagse moderne recepten. Met dit boek kun je alle kanten uit. Ook als je lekker wil snacken of wil uitpakken op een feestje. Want naast hoofdgerechten zoals een tajine, quiche, viscurry en kip parmezaan vind je er ook mierzoete koekjes, cheesecake en driptaart in.

Het boek is mooi vormgegeven en bij elk recept vind je een smakelijke foto. En ook vind je veel tips om ingrediënten te vangen of een recept vegetarisch te maken. Dit laatste heb ik zelf ook gedaan bij het recept dat ik heb gemaakt. Ik ging voor de gevulde aardappels met kefta (gehaktmengsel). Nu staan er in het boek grote aardappels. Maar ik had mijn boodschappen online gedaan en kreeg een zak met kleine aardappeltjes dus heb ik het daarmee gemaakt. Zo leken het meer hapjes maar ook leuk :) En het gehakt heb ik vervangen door vegetarisch rulgehakt, dat gaat dus ook helemaal prima. Het resultaat was heel erg lekker, goed op smaak en leuk om te serveren.

Het boek Elke dag anders bevat 176 pagina's en is te koop voor een adviesprijs van €20,99.

boek-fatima-gevulde-aardappelen

Gevulde aardappel met kefta

Ingrediënten
5 grote vastkokende aardappels
50 ml melk
1 eetlepel boter
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
500 gr (vega)gehakt)
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 eetlepel koriander, fijngesneden
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel zoete chilisaus
1 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel komijn
½ theelepel ras el hanout
Geraspte kaas
Harissa kruiden

Bereiding
Kook de aardappels in schil in 8-10 minuten net niet gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de in de lengte doormidden en hol ze iets uit. Doe het aardappelkruim in een kom en voeg de melk en boter toe. Roer flink door en breng extra op smaak met peper en zout. Zet opzij.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, behalve de kaas en harissa kruiden, de rest van de ingrediënten toe. Bak het gehakt in 8-10 min gaar.

Roer het gehakt door het aardappelkruim. Vul de aardappel helften en leg ze naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Strooi de geraspte kaas en harissa kruiden over de aardappels. Bak de aardappels 20-25 min in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Olga 28 juni 2021 om 10:37

🤗 Hoi, zou je dut ook op de BBQ af kunnen maken iov van in de oven?

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.