Turkse bulgursalade (kisir)

Deze frisse koude salade van bulgur met o.a. tomaat en komkommer, ook wel Kisir genoemd, is heerlijk op een warme dag of bij de BBQ

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de bulgur gaar. Snipper de ui fijn en fruit aan in een pan met olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes zachtjes mee.

Zet het vuur uit en schep de bulgur door het tomatenmengsel. Breng op smaak met een snuf zout, paprikapoeder en eventueel wat chili. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en schep door de bulgursalade.

Rasp de citroen en pers uit, voeg 1 eetlepel rasp en 2 eetlepel citroensap toe aan de bulgursalade. Hak de bosui in ringetjes en de peterselie fijn en schep er op het laatst doorheen.

Laat de bulgursalade goed afkoelen in de koelkast, minimaal een uurtje.

67 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!