Ga naar de inhoud
Crostini’s met brie en cranberry

Crostini’s met brie en cranberry

Mooi en feestelijk hapje voor Kerst van krokante broodjes met romige brie en friszoete cranberry compote. Een heerlijke combi.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 stokbrood of ciabatta brood ( afbak )
  • olijfolie
  • 200 gr brie
  • 1 Handje pecannoten
  • Verse rozemarijn
  • cranberry compote ( kant-en-klaar of zelfgemaakt met mijn recept )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en bestrijk beide kanten lichtjes met olie. Leg ze op een rooster in de oven bak ze in ca. 10 minuten licht krokant.


  3. Hak de pecannoten en de rozemarijn fijn.


  4. Leg de broodjes op een bord op plank.


  5. Snijd de brie in plakjes en leg op de crostini’s. Schep er een beetje cranberry compote op. Garneer met de pecannoten en de verse rozemarijn.


  6. Tip: deze crostini’s zijn lauwwarm lekker, maar ook koud. Je kunt de crostini’s van tevoren bakken in de oven en kort voor het serveren pas beleggen.