Ga naar de inhoud
Salade met brie en walnoten

Salade met brie en walnoten

Geniet van een smaakvolle en frisse salade met brie en walnoten. De mix van knapperige sla, romige brie en hartige walnoten, afgemaakt met een zoete honingdressing zorgt voor een heerlijke combinatie.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 gr gemengde sla
  • 125 gr brie
  • 50 gr walnoten
  • 1 appel
  • 0.5 komkommer
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 2 handjes walnoten
  • 1 Handje rozijnen

Dressing:

  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verdeel de sla over borden of een kom. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe aan de sla.


  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes. Voeg de appel toe aan de salade.


  3. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en voeg deze toe aan de kom. Voeg de in blokjes gesneden brie toe aan de salade. Verdeel daarna de gehakte walnoten en rozijnen over de salade.


    Salade brie en walnoten stap 1 Salade brie en walnoten stap 2 Salade brie en walnoten stap 3
  4. Nu is het tijd om de dressing te maken. In een aparte kom meng je de honing, olijfolie, azijn, peper en zout. Klop goed tot alles goed is gemengd. Giet de dressing over de salade en serveer direct.


  5. Tip: vervang de walnoten ook eens door andere noten.