
Spinazie met brie uit de oven
Als ik iets een lekkere combi vind dan is het romige spinazie met krokante walnoten en brie. Aan dit gerecht van spinazie met brie uit de oven heb je maar 20 minuutjes werk, de oven doet de rest! En je hebt maar 6 ingrediƫnten nodig.
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr spinazie Ć la crĆØme ( diepvries )
-
1 uitje
-
450 gr aardappelschijfjes
-
200 gr champignons
-
2 handjes walnoten
-
kruiden naar smaak
-
100 gr brie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de spinazie Ć la crĆØme ontdooien. Kook de aardappelschijfjes kort voor in water, zodat ze beetgaar zijn.
-
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak de ui in een pan tot deze glazig is en voeg de champignons toe. Bak deze mee tot ze zacht zijn. Voeg de ontdooide spinazie toe en roer alles goed door. Voeg ook de kruiden, zoals peper en zout, toe naar smaak.
-
Verdeel de helft van het spinaziemengsel over de bodem van een ovenschaal. Strooi een handje walnoten over het mengsel.
-
Verdeel de aardappelschijfjes vervolgens over het spinaziemengsel in de ovenschaal.
-
Verdeel de rest van het spinaziemengsel over de aardappelschijfjes en verdeel de plakjes brie erover. Strooi het tweede handje walnoten bovenop de brie.
-
Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, tot de brie iets gesmolten en gekleurd is en de bovenkant een mooie, goudbruine kleur heeft gekregen.
-
Als je de schotel wilt bewaren, kun je hem maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Opwarmen doe je in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker