Ovenschotel met gehakt en aardappel

Probeer deze heerlijke ovenschotel met aardappel, gehakt, prei en champignons. Dit gemakkelijke recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en zit boordevol smaak. De ovenschotel is eenvoudig te bereiden en bevat enkel basisingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Hoofdgerecht 35 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Saus

Bereiding

  1. Snijd de peen (of wortel) in kleine blokjes en snipper de ui fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan. Fruit hier de ui en wortel in aan.

  2. Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en bak samen met de prei een paar minuutjes mee. Doe dan het gehakt erbij en bak dit rul.

  3. Breng het gehaktmengsel met groenten op smaak met peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Voeg de tomatenpuree en de tomato frito toe en schep alles goed door elkaar.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. Maak dan de witte saus: doe de boter in een pannetje en smelt deze. Roer de bloem erdoor en bak de roux een paar minuten tot deze gaar begint te worden en de structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met een garde. Laat de saus iets indikken.

  6. Verdeel het gehaktmengsel in de rode saus over een ovenschotel. Verdeel hier de aardappelschijfjes op. Je kunt ze eventueel een paar minuutjes voorkoken in de magnetron of in kokend water om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn als ze uit de oven komen. Giet dan de witte saus over de aardappelschijfjes en bestrooi als laatste royaal met kaas.

  7. Bak de ovenschotel ca 30 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
29 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!