Vegetarische bietentartaar

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de rode bieten en leg ze apart in een stukje aluminiumfolie. Besprenkel de bietjes met de eetlepel olijfolie, peper, zout en leg bij elke biet een takje tijm. Verpak de bietjes in het aluminiumfolie, leg deze op een bakplaat en bak in de oven voor 60 minuten.

 Voor de geitenkaas crème, doe de geitenkaas met de Griekse yoghurt in een kom en meng dit tot een glad geheel. Doe deze eventueel in een spuitfles en zet in de koelkast. Hak de pistachenoten fijn en meng deze met de sesamzaadjes, komijnzaad, korianderzaad, peper en een snuf zout. Zet ook deze apart.

 Laat de rode bieten afkoelen wanneer ze uit de oven komen. Doe dit door het aluminiumfolie voorzichtig open te maken en even te laten staan. Haal daarna de schil van de bieten, deze kun je er nu makkelijk afhalen. Snijd de bieten in kleine blokjes. Meng deze met de balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.

 Leg een kookring op een bord en doe hier 1/4e van de rode bieten in. Druk aan met een lepel en haal voorzichtig de ring weg. Maak af met het pistachemengsel en de geitenkaas. Gebruik eventueel een spuitfles om mooie rondjes te maken, of doe dit met een lepel. Garneer met wat extra tijm en serveer de tartaar met crostini’s of andere toast.

 Tip: je kunt alles goed van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast en zo hoef je alleen nog maar het bord op te maken.

 Weinig tijd? Dan kun je ook voorgekookte rode bietjes gebruiken, laat ze wel goed uitlekken en dep droog voor gebruik.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.