Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische bietentartaar

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de rode bieten en leg ze apart in een stukje aluminiumfolie. Besprenkel de bietjes met de eetlepel olijfolie, peper, zout en leg bij elke biet een takje tijm. Verpak de bietjes in het aluminiumfolie, leg deze op een bakplaat en bak in de oven voor 60 minuten.

 Voor de geitenkaas crème, doe de geitenkaas met de Griekse yoghurt in een kom en meng dit tot een glad geheel. Doe deze eventueel in een spuitfles en zet in de koelkast. Hak de pistachenoten fijn en meng deze met de sesamzaadjes, komijnzaad, korianderzaad, peper en een snuf zout. Zet ook deze apart.

 Laat de rode bieten afkoelen wanneer ze uit de oven komen. Doe dit door het aluminiumfolie voorzichtig open te maken en even te laten staan. Haal daarna de schil van de bieten, deze kun je er nu makkelijk afhalen. Snijd de bieten in kleine blokjes. Meng deze met de balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.

 Leg een kookring op een bord en doe hier 1/4e van de rode bieten in. Druk aan met een lepel en haal voorzichtig de ring weg. Maak af met het pistachemengsel en de geitenkaas. Gebruik eventueel een spuitfles om mooie rondjes te maken, of doe dit met een lepel. Garneer met wat extra tijm en serveer de tartaar met crostini’s of andere toast.

 Tip: je kunt alles goed van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast en zo hoef je alleen nog maar het bord op te maken.

 Weinig tijd? Dan kun je ook voorgekookte rode bietjes gebruiken, laat ze wel goed uitlekken en dep droog voor gebruik.

Vegetarische bietentartaar

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×