Lamsrack met kruidenkorst

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten
Ingrediënten 
12 ribbetjes lamsracks (3 per persoon)
Roomboter om in te bakken
2 zoete aardappels
400 gram spruitjes
1 sinaasappel (sap + rasp)
Handje cranberries
Olijfolie
Peper en zout
2 dl lams- of wildfond
Bosje verse munt
Klein bosje verse tijm
Klein bosje verse salie
75 gram roomboter
40 gram panko (Japans broodkruim)
½ citroen (rasp)
3 tenen knoflook
 
Materialen
Blender of keukenmachine
Aluminiumfolie
 
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de spruitjes schoon en snijd door de helft. Controleer de lamsracks of de botjes schoon genoeg zijn gemaakt door de slager en snijd eventueel meer vet weg. Pak de zoete aardappels in met aluminiumfolie en pof deze 30 minuten in de oven
 
Bereiding
Bak de lamsracks in roomboter aan beide kanten goudbruin in ongeveer 2 minuten per kant. Haal de lamsracks uit de pan en houd apart. Blus de bakboter met de wild- of lams fond en laat, op laag vuur, tot 1/3 inkoken. Snijd munt fijn en roer door de saus.
 
Lamsrack met kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Pel 2 tenen knoflook en snijd kleiner. Rits de blaadjes van de tijm (bewaar nog 2 takjes), munt (bewaar nog 2 takjes) en salie. Rasp een halve citroen en smelt 75 gram roomboter. Voeg alles samen in een blender tot een gladde massa. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en zout. Bekleed de lamsracks met het kruidenmengsel.
 
Lamsrack met kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Besprenkel de spruitjes met olijfolie, sinaasappelsap en rasp, peper en zout. Bak de spruitjes ongeveer 30 minuten in de oven. Snijd de gepofte zoete aardappels door de helft en lepel de binnenkant eruit. Prak met een vork en breng op smaak met roomboter, tijm, knoflook, peper en zout. Lepel het mengsel terug in de halve zoete aardappels. Zet de zoete aardappels terug in de oven en bak tegelijk met de lamsracks 15 minuten in de oven tot de lamsracks rosé zijn.
 
Lamsrack met kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Lamsrack-met-kruidenkorst
Zet een halve zoete aardappel in het midden van de borden. Snijd de lamsracks precies langs de botten en leg er 3 per bord. Schep cranberries door de spruitjes en verdeel de spruitjes over de borden. Lepel de saus over het vlees.
85 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.