Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

2 x paasrecepten met roomkaas

Bij ons ligt er altijd wel een doosje roomkaas in de koelkast. Ik vind het heerlijk op een stukje brood, toastje of om een lekkere roomsaus mee te maken. Speciaal voor Pasen maakte ik 2 heerlijke recepten met Boursin roomkaas .
 
boursin blog packshots
De bagel is een feestelijk broodje om te serveren tijdens de paasbrunch. De romige en smaakvolle Boursin Knoflook & Fijne kruiden pas perfect bij de frisse komkommer en de rosbief. Het gekookte eitje maakt het gerecht helemaal af.
 

Paas bagels met roomkaas en rosbief

Lunch – 4 personen
 
Ingredienten
4 bagels
1 doosje Boursin Knoflook & Fijne kruiden a 150 gr
4 eieren
150 gr rosbief
½ komkommer
50 gr sla
 
Bereiding
Kook de eieren in ca 8 minuten hard en spoel ze daarna af met koud water. Bak de bagels als dit nodig is af in de oven. Snijd ze doormidden en besmeer de onderste helft met een dikke laag roomkaas. Snijd de komkommer in plakjes en beleg de laag roomkaas hiermee. Leg de rosbief en de sla er op en dek af met de bovenzijde van de bagel. Zet het gekookte ei in het gat van de bagel en serveer op een mooi bordje. 
 

boursin blog01

De omeletrolletjes zijn het ultieme paashapje en kun je makkelijk van te voren bereiden. Bij dit recept heb ik gekozen voor de Boursin Sjalot & Bieslook die niet de uitgesproken knoflook smaak heeft maar wel lekker fris en romig smaakt.
 

Omeletrolletjes met roomkaas en tomaat

Hapje – 8 tot 10 stuks
 
Ingredienten
2 eieren
Scheutje melk
Peper en zout
100 gr gedroogde tomaatjes op olie
1 doosje Boursin Sjalot & Bieslook a 150 gr
50 gr sla
Klein klontje boter
 
Bereiding
Klop de eieren los in een kom met een scheutje melk en wat peper en zout. Verhit een koekenpan en smelt de boter. Giet het eimengsel in de pan en laat op middelhoog vuur stollen. Draai de omelet voorzichtig om en bak ook de andere kant licht bruin. Laat de omelet afkoelen op een bordje en besmeer met een laag Boursin. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel deze met de sla over de omelet. Rol de omelet op en wikkel hem in een stuk aluminiumfolie. Leg deze minimaal een uurtje in een koelkast en snijd daarna in plakjes. Prik er eventueel nog een prikkertje in.
 

Dit is een gesponsord artikel

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
dicky - Reageren 02-04-2015 om 8:48 uur

Lekker

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel