Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met romige broccolisaus

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli is lekker en vrij verantwoord

Ingrediënten
Benodigheden

Bereiding

Kook de broccoliroosjes gaar in een pan met water in ca. 8 tot 10 minuten. Kook ook de pasta gaar in ca. 10 minuten.

Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in een pan. Voeg de champignons in plakjes toe en roerbak 5 minuutjes. Schep dan ook de uitgelekte pasta erdoor.

Giet ook de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de haverroom en het halve bouillonblokje toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper, zout en een snufje chili naar smaak.

Schep de saus door de pasta en de champignons. Hak de walnoten grof en garneer de pasta met broccolisaus er mee. Ook lekker met wat Parmezaanse kaas.

Tip: je kunt ook de haverroom vervangen door kookroom maar dan is het recept niet meer vegan

Pasta met romige broccolisaus

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×