Pasta met broccoli roomsaus

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli is lekker en vrij verantwoord

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de broccoliroosjes gaar in een pan met water in ca. 8 tot 10 minuten. Kook ook de pasta gaar in ca. 10 minuten.

  2. Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in een pan. Voeg de champignons in plakjes toe en roerbak 5 minuutjes. Schep dan ook de uitgelekte pasta erdoor.

  3. Giet ook de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de haverroom en het halve bouillonblokje toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper, zout en een snufje chili naar smaak.

  4. Schep de saus door de pasta en de champignons. Hak de walnoten grof en garneer de pasta met broccolisaus er mee. Ook lekker met wat Parmezaanse kaas.

  5. Tip: je kunt ook de haverroom vervangen door kookroom maar dan is het recept niet meer vegan

  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
474 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!