Pasta met romige broccolisaus

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli is lekker en vrij verantwoord

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigheden

Bereiding

Kook de broccoliroosjes gaar in een pan met water in ca. 8 tot 10 minuten. Kook ook de pasta gaar in ca. 10 minuten.

Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in een pan. Voeg de champignons in plakjes toe en roerbak 5 minuutjes. Schep dan ook de uitgelekte pasta erdoor.

Giet ook de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de haverroom en het halve bouillonblokje toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper, zout en een snufje chili naar smaak.

Schep de saus door de pasta en de champignons. Hak de walnoten grof en garneer de pasta met broccolisaus er mee. Ook lekker met wat Parmezaanse kaas.

Tip: je kunt ook de haverroom vervangen door kookroom maar dan is het recept niet meer vegan

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

309 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!