Ga naar de inhoud
Pasta met broccoli roomsaus

Pasta met broccoli roomsaus

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli. Deze pasta met broccoli roomsaus is lekker en vrij verantwoord.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr volkorenpasta
  • 300 gr broccoli
  • 200 ml haverroom
  • 1/2 blokje bouillon
  • 1 teen knoflook
  • snuf chili
  • snuf peper en zout
  • 125 gr champignons
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie of boter

Benodigheden

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de broccoliroosjes gaar in een pan met water in ca. 8 tot 10 minuten. Kook ook de pasta gaar in ca. 10 minuten.


    Pasta met romige broccolisaus Pasta met romige broccolisaus Pasta met romige broccolisaus
  2. Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in een pan met olijfolie (of boter). Voeg de champignons in plakjes toe en roerbak 5 minuutjes. Schep dan ook de uitgelekte pasta erdoor.


  3. Giet ook de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de haverroom en het halve bouillonblokje toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper, zout en een snufje chili naar smaak.


    Pasta met romige broccolisaus Pasta met romige broccolisaus Pasta met romige broccolisaus
  4. Schep de saus door de pasta en de champignons. Hak de walnoten grof en garneer de pasta met broccolisaus er mee. Ook lekker met wat Parmezaanse kaas.


  5. Tip: je kunt ook de haverroom vervangen door kookroom maar dan is het recept niet meer vegan


  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.