Pasta met broccoli roomsaus
Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli. Deze pasta met broccoli roomsaus is lekker en vrij verantwoord.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr volkorenpasta
-
300 gr broccoli
-
200 ml haverroom
-
1/2 blokje bouillon
-
1 teen knoflook
-
snuf chili
-
snuf peper en zout
-
125 gr champignons
-
2 eetlepels walnoten
-
1 eetlepel olijfolie of boter
Benodigheden
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de broccoliroosjes gaar in een pan met water in ca. 8 tot 10 minuten. Kook ook de pasta gaar in ca. 10 minuten.
-
Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in een pan met olijfolie (of boter). Voeg de champignons in plakjes toe en roerbak 5 minuutjes. Schep dan ook de uitgelekte pasta erdoor.
-
Giet ook de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de haverroom en het halve bouillonblokje toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper, zout en een snufje chili naar smaak.
-
Schep de saus door de pasta en de champignons. Hak de walnoten grof en garneer de pasta met broccolisaus er mee. Ook lekker met wat Parmezaanse kaas.
-
Tip: je kunt ook de haverroom vervangen door kookroom maar dan is het recept niet meer vegan
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
565 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten