
3 x barbecue recepten Tex Mex style
4 mei 2015
Sandra Waterschoot


Tex Mex zegt het eigenlijk al, het is een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Het is een van mijn favoriete keukens, vooral vanwege de smaakvolle kruiden en de vele mogelijkheden. Een aantal bekende Tex Mex gerechten zijn burritoās, tacoās en nachoās. Maar let op, niet alles in een wrap behoort standaard tot deze keuken. De Tex Mex-keuken onderscheid zich door veel gebruik te maken van o.a. koriander, komijn en chili. Oja, en guacamole mag ook niet ontbreken!

Voor mijn Tex Mex barbecue avondje heb ik 3 recepten gemaakt: tortilla burgers, bonensalade met nachoās en quasadillaās. Omdat ik de Santa Maria producten al in huis had scheelde dit een hele hoop kruiden en specerijen op mijn boodschappenlijstje. In de Santa Maria taco kruidenmix zit bijvoorbeeld al komijn, oregano en chili. Hierdoor geef je snel en makkelijk een heerlijke smaak aan o.a. de tortilla burger. Door de kruidige gerechten te combineren met bijvoorbeeld romige guacamole, zure room en kaas creĆ«er je een perfecte smaakbalans!
Tortilla burgers
HOOFDGERECHT ā 30 MIN + 1 UUR WACHTEN ā 4 STUKS
Heerlijke op smaak gebrachte burgers op een tortilla wrap met cheddar en frisse groenten

Ingrediƫnten
4 Santa Maria mini tortillaās
500 gr rundergehakt
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 x Santa Maria taco seasoning mix
4 plakken cheddar kaas
2 tomaten
1 rode ui
100 gr ijsbergsla
Er bij serveren:
125 ml zure room
Guacamole (2 avocadoās + Santa Maria guacamole mix)
Potje Santa Maria taco saus
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Meng de seasoning mix kruiden, het ei en paneermeel door het gehakt en kneed met je handen door. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er burgers van, laat ze een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.Verwarm ondertussen de barbecue en snijd de tomaat en rode ui in schijfjes. Leg de mini tortillaās ongeveer 30 sec op de hete barbecue en leg ze daarna op een bord. Verdeel een beetje sla over de tortillaās. Bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten mooi bruin op de barbecue aan beide kanten. Leg de hamburgers op de sla en leg er meteen een plakje cheddarkaas op zodat deze gaat smelten. Leg de plakjes tomaat en wat ringetjes rode ui er op. Serveer met de verschillende soorten sauzen en dips.
Bonen salade met nacho chips
BIJGERECHT ā 20 MINUTEN ā 4 TOT 6 PERSONEN
Zet deze salade in het midden van de tafel en iedereen kan een lekker chippie meepikken

Ingrediƫnten
200 gr bruine bonen uit blik
1 zak nacho chips
175 gr witte bonen uit blik (bv cannelinibonen)
1 komkommer
Bosje verse koriander
1 limoen
150 gr maĆÆs uit blik
1 potje salsa dip Santa Maria
Bereiding
Laat de bonen uitlekken in een vergiet en doe ze daarna in een kom. Snijd de komkommer in kleine stukjes en schep deze door de bonen. Voeg daarna ook de uitgelekte maĆÆs en het potje salsa dip toe.




Om de bonensalade een frisse touch te geven knijp je de limoen uit boven de kom en schep je de fijngehakte koriander er door. Verdeel de nacho chips over de rand van een groot bord en schep de bonensalade in het midden.
Tip: maak je de bonensalade een dag of een paar uur van te voren? Zet de kom dan afgedekt in de koelkast en serveer de chips pas op het moment dat de salade de tafel op gaat.
Quesadilla met kip van de bbq
HOOFDGERECHT ā 40 MINUTEN ā 4 STUKS
Quasadillaās van de barbecue gevuld met kruidige kip, paprika en mais

Ingrediƫnten
2 flinke kipfilets
1 x Santa Maria fajita seasoning mix
8 Santa Maria original soft tortillaās
2 paprikaās
150 gr maĆÆs
3 eetlepels Santa Maria salsasaus
125 gr geraspte kaas
olie om te bakken
Er bij serveren:
125 ml zure room
Guacamole (2 avocadoās + Santa Maria guacamole mix)
Potje Santa Maria taco saus
Bereiding
Bak de kipfilet in een pan of op de barbecue gaar en mooi bruin. Leg de kip daarna op een snijdplank en laat een paar min afkoelen. Trek daarna met een vork de kip in stukjes. Doe de stukjes in een kom en schep de fajita seasoning mix en de salsasaus er door.




Laat de maĆÆs uitlekken en snijd de paprika in stukjes en schep ook door de kip. Doe een beetje kaas op een tortilla en verdeel wat van het kipmengsel er op. Dek af met een laagje kaas en een andere tortilla. Leg de quesadillaās op de barbecue en draai ze na 2 minuten om en bak ook de andere kant licht bruin.
Tip: Zorg er voor dat de barbecue niet te hoog staat anders bestaat de kans dat de quesadillaās snel te donker worden.

Vind je dit leuk?
1 stem