3 x lekkere en snelle recepten voor het paasontbijt

Op zoek naar lekkere en snelle gerechtjes voor op de paastafel? Dan heb ik 3 leuke ideetjes met de producten van Hero die snel en makkelijk te maken zijn en niet mogen ontbreken bij het paasontbijt of de paasbrunch.

Of je nou Pasen heel uitgebreid viert of gewoon snel iets lekkers en net even iets anders op tafel wil zetten, met deze recepten zit je zeker goed! Ze zijn niet ingewikkeld maar wel net even iets feestelijker. En ze sluiten perfect aan bij de rest van het ontbijt of brunch zoals belegde broodjes, een gekookt eitje en een verse jus.

Mijn favoriet zijn de frambozen croissant rolls. Omdat ik gebruik maak van een blikje kant en klaar croissantdeeg is deze niet moeilijk om te maken. En het is weer eens iets anders dan ‘gewone’ croissantjes. Omdat je vaak jam op je croissantje smeert heb ik nu Hero Frambozenjam als vulling van de rolls gebruikt, deze is lekker fris maar ook zoet van smaak en dat pakte super goed uit! Om het compleet te maken heb ik er nog wat verse frambozen aan toegevoegd en er wat glazuur over gedaan. Je hebt dus maar een paar ingrediënten nodig voor deze heerlijke zoete croissant rolls.

De kokos pannenkoekjes vind ik het leukste en meest feestelijk receptje voor het paasontbijt. Ik maakte kleine fluffy pannenkoekjes met geraspte kokos en besmeerde deze vervolgens met mascarpone en Hero Abrikozenjam, deze tropische combi is zo goed! Vervolgens maakte ik er gezellige stapels van en garneerde deze met wat verse mango. En kids smullen hier ook gegarandeerd van mee.

Als laatste maakte ik nog toastjes met een lekkere topping van brie en appelstroop, dit gerechtje is het snelste en makkelijkste om te maken en staat binnen een paar minuten op tafel. Kaas en appelstroop is echt een lekkere combi van hartig en zoet, zeker samen met het krokante toastje en walnoot. Ik gebruikte voor dit hapje de appelstroop van Hero, deze bevat heel veel smaak en bovendien veel ijzer. Je kunt appelstroop dus niet alleen in zoete recepten gebruiken zoals bij gebak en pannenkoeken maar ook met hartige smaken zoals noten, rode ui, vijgen of kaas. Voor meer lekkere ideetjes met appelstroop kijk je ook op de Hero Jam Studio waar je tevens nog meer inspiratie vind met jam.

Hele fijne paasdagen alvast!

Recept croissant rolls met frambozen

ONTBIJT/LUNCH  - 15 MINUTEN - 25 MINUTEN OVENTIJD - 9 ROLLS

Ingrediënten
1 blik croissantdeeg large (6 stuks)
Hero Frambozenjam
Handje verse frambozen
3 eetlepels poedersuiker
1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Rol de rol croissantdeeg uit en snijd deze per 2 los over de stippellijn zodat je 3 vierkante stukken deeg hebt. Besmeer deze met een laag frambozenjam. Snijd de helft van de frambozen in stukjes en verdeel deze over de jam. Rol het deeg voorzichtig op en snijd de rol in 3 (of 4 ) stukken. Herhaal dit ook met de andere stukken deeg.

Vet een ovenschaal of bakvorm in met een beetje boter of margarine en leg hier de croissant rolletjes in en houd wat ruimte er tussen. Klop het ei los en besmeer de rolletjes hiermee en zet de ovenschaal in de oven. Bak de croissant rolls met frambozen ca. 20 a 25 minuten in de oven.

Als ze donker worden aan de bovenzijde kun je de schaal iets lager in de oven zetten of er aluminiumfolie over doen zodat ook de onderzijde goed gaar wordt. Meng het poedersuiker met een paar druppels water en roer tot een wit glazuur. Haal de croissant rolls uit de oven en besprenkel met het glazuur en garneer met wat verse frambozen.

Recept tropische pannenkoekjes met abrikozenjam

ONTBIJT/LUNCH - 30 MINUTEN - 12 STUKS

Ingrediënten
200 gr zelfrijzend bakmeel
225 ml karnemelk
3 eetlepels geraspte kokos
2 eieren
1 eetlepel suiker
Hero Abrikozenjam
Mascarpone
Paar stukjes verse mango
Boter of margarine om te bakken

Bereiding
Zeef het bakmeel in een kom en voeg de karnemelk, suiker, eieren en kokos toe en klop tot een beslag. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan. Schep 3 hoopjes beslag in de pan en laat iets uitvloeien.

Bak 2 à 3 minuutjes aan een zijde en draai ze dan om en bak ook de andere zijde mooi bruin. Herhaal dit met al het beslag, gebruik eventueel 2 pannen. Besmeer de helft van de pannenkoekjes met mascarpone en de andere helft met jam.

Maak stapels en eindig met een pannenkoek met een laagje mascarpone en abrikozenjam. Snijd de mango in stukjes en garneer de pannenkoek stapels hiermee.

Recept toastjes met brie en appelstroop

HAPJE/LUNCH - 10 MINUTEN - 12 STUKS

Ingrediënten
1 groot stokbrood
200 gr brie
Hero appelstroop
Handje rucola
2 eetlepels walnoten

Bereiding
Snijd het stokbrood in ca 12 plakjes. Verhit een (grill)pan en rooster de stukjes brood licht krokant. Beleg deze vervolgens met wat rucola en een stukje brie. Kruimel de walnoten er over en drizzel er wat appelstroop over.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel